Wednesday, 31 August 2011

Jangan tipu saia ! :(

Haihh bengang nye , taon ny raye mcm-2 dugaan plop ! Sdey-2 , this entry tdew kna mngena dng bf trcinta ya :D just nak meluahkan , oke firstly , knp prlu kaw tpu aku ? Mbew kaw ckp , myb kaw nak jage hti aku , ohh oke klau kaw nak jge aty aku pn bkn mcm ny cre nye ny menyakitkn hati aku ad lahh ~ mkin lme aku kawan dng kaw mkin aku tak knl kaw dow , kaw dah jaoh gile different nye . Aku tak fhm dah kaw ! Dulu evrythink kaw cte kad aku *even kite da tak cple ! but skrg ble kaw dtg blex kad aku , mcm bnyk sgd bnde kaw 'hide' dari aku , knp ny ? Kaw tak bole kawan dng aku ? Oke go on , just say 'kite tak bole kawan' Oke kite tak pyh kawan tp klau kaw diam mcm ny , aku ta dpt thu ap-2 lahh . Aku happy kaw selalu ad untk aku but mcm lahh kaw happy aku always ad untk kaw kn ? If betol-2 kaw nak blahh dr life aku untk yg kli ke bpe ntahh :( satu bnde jea aku nak thu dri kaw , knp kaw tipu aku psl dea ? ! Klau kaw tpu aku even untk kebaikn aku or untk jge hti aku , sumpah weyh , kaw skit kn hti aku ! :'( Mbew kaw pn ckp , kaw dah jaoh berubah , mentang-2 dpt 'motor' baru kan *brlagak plop kaw ==" jng rsau , cked pn aku tak hadap motor kaw to *nak kereta , tanak mtor ;D weyhhh saia arap awq bce ny keyh , serius , aku still care psl kaw ! *eyh siot jea :P eyh-2 lg stu , klau prgi rye jao-2 to , please lahh jng nak 'fly-2' ya . Org laen smpay ke sesuatu tmpat to sejam tp kaw 45minit smpay dah , *bwak mto cm pelesit ! huhh =='

Tuesday, 30 August 2011

Raya Sakan :D

Pagi raya dah termenugkan ;)
Awak-2 semua ! Budax gedix nak bercerite ny , bce tao :D *mlm td mood bkn maen sdey kn , ttbe ariny brbh plop . Hmm sbna nye sdey ttap ad , nak-2 lg bf aku ta txt lgsg ariny *oke tired mybe ! tak kesah lahh to biarkan dea :)) Oke rutin raya aku tiap-2 taon sme , sjak aku lhir lg *ye-2 je kaw tieyya O.0 arhh kesah plop koy . HAHHA ! Oke-2 na crte ny , pg td lps sembahyang raya , kami sekeluarga prgi melawat kubur arwah abang sulung aku , sedekah yassin , Al-Fatihah semua y ptot lahh ttbe aku rse sebak gile , tgh-2 aku bce yassin , aku menanges , sumpah ! Aku rndu sgd kat dea , dlm otak aku kn 'knp msty dea yg prgi dlu' ! Oke tp ap-2 pn aku redha kn , ny semua ktntuan Allah , hmm adex always enad kad along :)) Oke next story , td brkumpul kad rumah mak ngah kad jengka , mmg meriah tp cousin aku si Deanna to lmbat sgd smpay , so hnya ad kami-2 jea tp tetap meriah lahh , aku ttaw knp , taon ny mlot aku agk bsing cked ~! Serius dow , taon-2 sblm ny aku diam jea kecuali dng nana coz kiteorg mmg always sme-2 myb faktor usia kot mean dah matang lahh fikiran pn dah trbuka *wahh ye-2 je kaw ! HAHA :P tp best gile rye thn ny , hope dpt lalui lg pd thun-2 akn dtg insyaAllah =) . Salam semua ~

Monday, 29 August 2011

Saia janji tak nanges !

Bie , i jnji tak nanges ! Oke sumpah aku tipu . Weyh sedey amat-2 , mama bru bgthu skrg yg kiteorg ta dduk kat ruma cti ny coz akn brholiday kat Terengganu ! :( Korang fhm kan ? Mean aku tak dpt brye dng boyfiee trcinte ! Sh*t ! Opss maaf tak mra mama saia sbb mama tak thu aku nak brye dng syahir but aku mra kat dri aku sbb tak trcpai impian aku nak brye dng dea . *tu lahh sp soh melambung sgd impian to , pdn mke aku =='Hmm nak buad mcm mne kn , mama dah rncg awl-2 rpe nye . wokeyh , tapew , kiteorg brholiday kat rumah cousin aku kat sne coz dea tak dpt blex rye , sokey lahh brkorban cked demi family , tp sumpah sdey sgd ! nak rye dng awq , nak pkay bju wrne sme dng awq , nak show semua brg-2 bru y saia dah beli smte-2 sbb awq ! huaaa ! Mama , taknak fllow bole ? Tp klo aku tak fllow aku dox ruma nak mkn ap ? *msk pn tak rety , hee ~ Bie , i mnx maaf sgd sbb u ta dpt jpe parent i , sorry syg ., InsyaAllah laen thun klaw kite ad jdoh dpt lahh u jpe dorg k . *sumpah , rase brslh gile lahh :'( untunglahh cousin aku pg-2 rye dpt jpe boyfiee dea , mnx maaf bgay , aku ? Dlm phone jea ? Dlm fesbuk jea ? Kat skype jea ? Leyy ~ tak syok lalu ! Sabar je lahh tieyya , tadew rezeki lagi nak temu kan dorg . K aku redha but jao dlm hti aku , kecewa brganda-2 ! :'( Bie , i syg dkt u no matter what happen wokeyh ! I really-2 sorry dear *Org laen mlm rye happy , tp aku menanges ! Kbaii *aermte nak jtoh pulakk , siot betol :'((

Saturday, 27 August 2011

Secebis Memori ~

Tinggal lagi sehari jea puase kan lps to tros raye kan guys . Sayu plop rse ble dah akher-2 Ramadhan ny . Alhamdulillah tahun 2011 ny penoh aku puase derr *tak campo lahh dng hal perempuan kan ^^ Sejak aku dox rumah ny , banyak lahh prbezaan dalam idop aku brbanding wktu dox asrama dlu :') Klau tyme kad asrama dlu , adatlahh klau dah stay rmai-2 kn , mcm-2 karenah dan sikap yang kite jumpe . Ad yang trlalu baek dan ad yang trlalu jahat !Trserah pade kite lahh nak follow mne stu kn . Hmm tp jenih aku ny mudah trhasut *dulu lahh , tyme budax-2 , skrg dah pnday pikir baek or buruk sesuatu prkre tu ! So taon-2 sblm ny , tyme dox kad asrma puase aku tak pena pnoh pn :D Kalau rase bosan jea msti kiteorg rmay-2 akn brbke *lbih awl ! *dapat mkn maggi pn jd lahh ;) so ble tbe hari tox mggnti nye to , bole lahh d'kate kn cm brpuase selama sebulan to *bnyk kn kiteorg tggl . HAHA ! Tapi to semua crte lme , crte tyme nakal-2 , skrg sudah ad prinsip idop . Wahh ~ bgos kn , hehe . Doa kan perubahan aku ny brkekalan ya , Aminn  :)

Friday, 26 August 2011

Dugaan Ramadhan

Rase macam entry aku ny sambungan pade entry bf aku lahh ;) tak puas hti ny , dea ckp dea trun brt bdn ! Tipu-2 awq GEMOX lahh ! :P HAHA tdew lahh , oke lahh cked skrg ny aku tgx , *skjp je lahh , tgu lahh lps rye nty . Confirm gemox blex lahh to :P ==' hee ~ gurau je yunx :D Owhh ya , maaf aku da lme tak update , agk busy lahh menyiapkan kerja kursus Prinsip Akaun , cikgu ckp 'Kalau nak raye sakan , baek korang settlekan kerja kursus dlu' pdhal nak anta akher bln 9 tp klau asek tangguh agk-2 ble seap ? ;) So kami stu kumpln brjye mnyiapkn dlm mse 2mgu , lps rye tros pass up ! Fiuu~ settle :D Dalam mase seminggu aku tak update blog ny jugak mcm-2 trjd kad aku . Ad sdey , ad gmbra . Aku share lahh cked ye , mule dng sdey dlu . Hmm mcm ny , adex ankat aku RINA SHAZLINA BT.ROSLI trpkse brya dlm ksedihn coz pak sedare dea mnggal Khamis bru ny gara-2 buatan org ! Jahat kan , bulan-2 pose pn mseh ad org aty bsuk mcm ny , ap-2pon adex , bnyk kn brsbr ya Al-Fatihah tox arwah :( Hmm oke end for sad , back to happy plop . Oke happy nye thn ny coz phone ad dng aku , bf pn ad dng aku . HAHA ! taon lps tak mrse weyh coz aku PMR so phone kne trik and bf plop clash seminggu sblm rye ! Wow sweet kan *derr macam haramm raye aku taon lps ==' ap-2 pon aku nak ucapkan Selamat Hari Raya Aidilfitri ~ *sp-2 y tgl pose to elox gnti cpd-2 lps rye ya :') Kbaii~ Assalamualaikum 

Saturday, 20 August 2011

date :)

bersama yang tersayang <3
Oke tadi pagi aku date smbil belajar dng pujaan hati O.0 mcm mne tu , date smbil belajar ? Hah jng nak trkjut sgd lahh coz aku dng bf aku kan tusyen kat tmpad yg sme . So tiap mgu lahh meet *untung kan :) tapi untung lagi lahh cousin aku sebap dea tiap hari , tiap saat jpe bf dea . Tak kire pg or ptg , haihh untunglahh bf 'dpn mta' kan . Hmm but aku dpt jpe smgu 2kli ni pon dah bersyukur sgd :D . Oke back to topic kita ! Hah td date ttaw knp , aku rse bahagia sgd , mgken coz dah 2mgu tak jpe kn , haihh brbnge-2 hti den ^_^ td dpt snap skjp jea coz parent aku dah tgu . Aku yg gelepar lbih sbnanye , parent aku tak kesahh pn . Aku mati-2an enad mama aku mrah sbp dea kne tgu lme rpe nye seap ckp , 'lahh td npak tga amik gmbar dng syahir?' aku : haii perli ke ? ==' mama : tak , mama tny jea , mama tak kesah pn tgu , blik awl-2 bkn buad ap pon ! aku : leyy ~ tak dpt 'chit-chat' dng bie trcnta lme-2 :( But dah dpt tgx mke dea pn da ckop gmbra bg aku ! :') Sokey , esox ad lg kn , hehe ~ sox nak snap lahh dng dea , puas-2 taw bie . Saia nak borak bnyk-2 dng awq sblm saia blex Bentong :D mgu dpn dah rye kn , wahh ~ sekejap jea puase , bie aku bru nak kurus dah kne gemok smle HAHA ! *mengamuk mmat to klau thu aku buad entry gni ^_^ *relex arh , grau jea bro . HEE ~ btw , thanks kerana sudi mmbca :')

Friday, 19 August 2011

2 entry in 1 day :)

Fuyoo ~ Aku enad kn MIKIECHIE MIXSTYLE sorg jea stalker nombor1 aku rupe nye ad sorg lg . Tapi stalker yg ni , aku nak pgel dea stalker terhebad dan akn aku kenang smpai bila-2 :) sebap aku tak pernah trfikir yg dea akn buad ap sj tox tahu xtvt aku ! Oke kesah nye mengenai .......... alahh mna yg jd pmbca setia blog aku , dea thu lahh aku nak brcrta psl sp kn :')  *aku taknak mentioned nme dea kli nie . Oke seriusly , tak trlintas kad benak aku nie yg dea syg gila vavi kad aku rupe nye *wahh bangga :D Mlm smlm TUT call aku dekat 14kali tp haramm aku ankad , aku dah ngantox gile ni ! first call dea , aku buad tataw jea smpay lahh kli k'14 to aku trdetik nak ankad jugak , pk-2 myb dea ad bnde important na ckp kn ~ he says that he has the reason why he left me tok kli kedua arito ! Oke darah aku da menyirap bile dea ungkin cte lme sebap aku mmg btol-2 nak lpe kn dea tp sba lg , dga jea ap yg dea na ckp ! ==' dea mnx maaf sgd-2 kat aku sbp pna buad aku kcwa sbnyk 3kli . Bnyk kn ? Kalo korg jd aku msty serik dahh kn tox trme org yg sme wlwpn skli jea org tu buad korg kcwa tapi mlg nya aku tak brperangai cm korg , aku jnih klo dah syg sorg to mmg pyh lahh nak lpe *cm aku syg bie aku skrg :') Oke-2 tana mrpek jao sgd , hmm continue blex . Aku ngku mmg aku yg mnx break dng dea dlu coz aku tak tahan dng pangay dea but aku sdr yg pangay dea tu lahh yg buad aku syg kad dea tp aku dah trljak kate 'break' kad dea so tak bole patah blex . Tapi aku untung dea tak brdndam dng aku *pd pndgn aku lahh coz sebuln pas kami break awl taon nie , dea yg cari aku blex , bkn aku yg cri dea sdg kn aku yg da tggl kn dea , hmm tp sgkaan aku meleset coz niat dea blex kat aku hnya stu iaitu DENDAM ! Ya , dea sndry mgku kad aku mlm smlm yg mmg dea brdndm dng aku lps aku tggl kn dea . Dea mmg buad aku menanges tahap dewa lahh tyme dea soh mgku yg aku syg dea lg or tak ! Tapi aku ego , tetap ckp tdew feel kat dea smpay dea pn nanges skli , last-2 dea ngku yg dea syg aku lg and nak aku smle . Aku trme dea buad kli prtme nya kami cple blex but skjp jea 'BAHAGIA' aku to coz ad org ktge dtg antre kami . Aku thu dea pna cpl dng gurl to but dea ckp da break tyme kami cpl blex uwh . Oke aku trust kad dea sbp syg sgd . Thanks to bff aku coz kaw siasat hubungn dorg ! Kaw tpu aku kn , smgu kaw tpu aku , smgu kaw due kn aku . Smgu kaw prbdoh kn aku ! Aku prcye kaw mti-mtian weyh , sumpah , aku tak prcye pn mbew aku to smpay dea tnjuk bkti kat aku yg kaw due kn aku . Ya , kaw ckp , kaw nak aku rse mcm mna kaw rse kn , a'a ! Aku dah rse , skit weyh , perit sgd . Thanks sbb bls kad aku . Aku thu kaw puas dng smue ni kan . Terimakasih sebap kaw mgku smue ni kad aku mlm smlm , dan kaw jugak crte kbrn d'sblik prhubungn kaw dng gurl to . Jhd gx kaw kn , cple dng gurl to smte-2 na buad aku jealous ! Aku mmg jealous pn sbb kaw cpl dng org yg aku knl sgd , mne tak hanco nye hti aku dow . Siot tol ==' lgi stu , aku trhru tyme kaw ckp 'org first kaw cri klo kaw onl is me !' Weyh trhru sgd , tp gurl to block aku dr fb kaw kn . Hmm dea mmg syg kaw lahh , knp lahh kaw tak hrgai dea . Sng-2 jea kaw lps kn dea kn . Haihh , tp aku hrap kaw tak mnysal dng kptsn kaw tox tggl kn dea mcmne mnysal nye aku tgl kn kaw dlu but now not anymore . Aku dah boleh hidup tnpa kaw dah ! :D Doa kn smge aku bhgia dng new bf aku please waq . Jng ggu saia lg ya . Saia tetap anggp awq kwn saia wlwpn awq da bnyk kli sked kn hty saia . Awq pena jd org pntg dlm life saia , tak mgken saia bole buang awq cmtu jea . Awq sebahagian dr life saia :') saia akn tetap smpan awq dlm hati saia . Thankyou for being my suck couple ;)




Happy as long as you beside me :D

Err oke , aku mcm tak prcye dng perubahan bf aku nie . Aku tak thu jin mna yg dah rasuk dea ttbe akher-2 nie rjen plak text n call aku ! (:  Oke bg korang it's normal but for me , NO ! coz since kami couple until now dea mmg jarang sgd txt aku but skrg nie rjen plop dea txt aku . Ntah mmpi ap lahh ekh . Mmg lahh aku happy , sp tak happy dpt txt dr bf trcinta ryte . Confirm ad yg brlari if dpt txt dr bf trcnta kn , haha *trmsuk lahh aku ^^' Perubahan dea ketara since dea blex dari KL bru-2 nie ! Ya , since that day , dea brbh sgd jd lbih baex lahh *alhamdulillah :D Daripada mood dea yang ta ske text to ttbe boleh plop text aku sllu . Haihh , ap-2 pon bie , I tak kesah lahh , i tetap terima you seadanya . ILoveYouEverMore . Muahxx ;)

Thursday, 18 August 2011

Raye weyh !!

Hamboy semangat ngat koy nak raye gaye nye dak , ahaks ! *eyh asl aku cakap pekat PAHANG nie ? ^^' err abai kn lahh , koy bangga sebab laher kad PAHANG ! Aox kesah mende akh , HAHA ! Tapew , alang-2 aku da ckp PAHANG ni mne yg tak fhm to , buad-2 fhm jea lahh ye ~  ;) Oke-2 koy bkn na cte sal PAHANG tapi nak cite psl rye lahh ! Hah taon nie raye syok abeh arh coz dpt rye dng bf . Yelahh bg korg takat raye dng bf to normal but bg aku tedak coz this is first year aku dpt rye dng bf . Kasihan kn ? :( but tak kesah lahh , akhernye merase jugak . Bak kate abg aku , dlu aku 'underage' but now tedak lg . Yey !! happy dow :D Oke ckp psl rye , bju rye aku tak bli lg sebenarnye HAHA ! Dlm proses pencarian lg nie , tgu lahh ye this week i promise , i akn cri jugak ;) * I na cri yg vogue-2 gitu ,hehe ~ Okew lahh smpay cni dlu , nty update lg . Kbaii all ~ Opss to my bie , ILoveYouEverMore , muahxx 

Tuesday, 16 August 2011

Tataw tajuk

Oke , as you guys know psl blog FAKE tu kn . Aku mls nak cte pnjg lahh , buat mlu kaum sendiri jea tp dea lg malu sbb da mlu kn dri sndri . Ap probs dea puns aku ttaw , hmm tana stry sal dea but aku nak stry psl sorg mmat nie . Err mmg aku syg dea tahap gaban dulu but lps aku sedar yg dea tak mgken kmbli kat aku sbb kiteorg break pn dng cre tak 'aman' so myb dea takkn maaf kn aku ! Tp stlah 2bulan dea hilang skrg dea dtg semula . Mlm-2 dea text aku says 'nytez' n kdg call-2 aku . Aku tak kesah text to , atleast kaw still enad aku but jng lahh call aku , serabut lahh ~ mmg lahh aku tak lyn tp mkin tak lyn mkin sllu plop dea call , haiyoo *manyak fening ! Cara kaw kn weyh cm sj nak kcau relationship aku dng bf aku dow ! Oke klau niat kaw nak kwn smle dng aku , no hal aku tak kesah BUT tox trme kaw sbgay bf aku smle ........ Maaf lahh kaw trlambat tox bbrpa detik coz aty aku suda diduduki oleh syahir firdaus *SEPENUH NYA ! space tox kaw ? Ohh suda tak muat ! Jangan ckp aku tak tunggu kaw lahh sebap da bnyk aermte aku bzir kat kaw , klau dah d'cmpo tolak ad lahh dekat dua setengah baldi kud *ye ke ? O.0 tak kesahh lahh ~ Maaf , aku bkn r&r (tmpat rehad) kaw . Bila kaw nak , kaw dtg tp bla kaw tanak , kaw buang jea ! Aku bkn cm ex-2 kaw dlu ya , yg bole maen jual beli soal perasaan *nak masyuk punye psl , cple lahh jugak dng kaw ! Eyh sory aku tak semurah dorg ~ Aku sedar klaw aku tinggalkn bie aku skrg ni demi kaw , kaw tak mungken bole jd seorg yg penyabar cm bie aku kann ?? Kaw tak mungken bole jd seorg yg brtanggungjawab cm bie aku kann ?? Dan kaw jugak tak mungken bole jd seorg yg spoting cm bie aku kann ?? So sudah tahu alsn aku takkan belx kat kaw ? Baguss ~ so jng nak ggu aku lg lahh , g cari sp-2 yg bole bg kaw ksih syg yg kaw cri slme nie ya . Btw , aku mmg appriciate sgd coz kaw cri aku blex . Thankyou so much :') Kbaii amer ~

Monday, 15 August 2011

New highheels ♥

Oke entry ni khas tox bf kesayangan aku ! Hmm you cm tak sabo sgd nak brbke ye smpay ta smpad i na stry .  Hmm you pena ckp yg you ske tgx gurl pkay highheel  brtli kn coz nmpak sweet jea ^_^ , so i pn pergi cari kat vern's dng mama . Dalam bdn penad pose nie , i cari lahh jugak . Enad na cri mgu dpn tp tkud bndar sesak *mklumlahh nak dkt rye , so i decide dng mama na shopg ptg ahd smlm . Ad 3psang highheels i trpikad tp slh stu nye tdew size *siot tol ==' so i ad lg 2 choice , hmm lps discuss dng mama , dea sruh i ambek stu highheel nie , dea ckp ssuai lahh tox remaja kan *remaja ke ? I rse cm i ni bru form1 . HAHA ! Nty rye i pkay , wlwpn sbnr nye i ta mnad pkay highheels sbb i ta biase pkay tgi-2 nie tp demi pujaan hati saia sorg nie , trpkse lahh jugak ! *dea yg nak sgd tgx aku pkay highheel kn so nty klo i trseliuh , i slh kn you sbb you pnye psl . Hehe ~ so lps nie i kna praktis pkay highheel kat rumah spye tak kekok nty , ahaks ! ;) btw , bju kurung clour green tak jpe lg , haihh bkn ta jpe tp tdew yg brkenan sbnr nye , adoyy cerewet nye lahh . Hmm tapew , ad mse lg nak cri tapew , nty i round lg kat mna-2 i cri jgak bju krung clour green tu keyh syg's :D 

Saturday, 13 August 2011

IMissYou :'(

Bie , i rndu dkt you . Mana you pegi , you cri i klaw you bosan je kan syg ~ Untung lahh jln-2 kat KL ad org teman ! Aku kat Temerloh sorg-2 jea *harap kn kawan-2 jea lahh ~  Engat kn blik Temerloh mgu nie dpt jpe kaw tp haramm , hmm taperw lahh kaw da bnyk brkorban tox aku *ye ke ? Hmm ap-2 jea lahh ~ Aku nak kaw ad dekat dng aku tp kaw pn ad privacy sndry kn , aku harus faham . Satu jea yg aku nak , kaw jng lpe kn aku . Aku risau nty ad org yg lbih care psl aku then syg aku beralih kat dea plak . KAw nak aku cmto ke ? Hmm aku teringin jd cm cousin aku nana ! Sweet jea dea dng bf dea , ahakz *top plak kaw kad sini nana ! ;) btw , syahir firdaus I sayang dekat You . *tetibe ! Biase lahh mood kan bole brbh-2 . Hmm :'(

Friday, 12 August 2011

Stokin aku bukan stokin kaw :P

Title memang gile ! lalala ~ *berani mati bohh . Oke ari isnin bru-2 ni ad spotcek kat sekolah , cek stokin jea pun tp takkan na bg senang-2 jea kad cikgu kn , mmg tak lahh ! Tapi nasib aku baek isnin arito sebab aku terlepass ~ *nak idop kena lahh pndai kn ;) HAHA ! tyme cikgu tengah cek budak form5 , aku g belakang barisan then ambek beg tros naek kls dng muka selambe , mbew-2 aku yg kna rmpas stokin semua tak puas hty sbb aku trlepas , haha tapi lepas-2 aku to sekejap jea ! ==' pg td lepas bacaan yaasin , cikgu disiplin buad announcement nak cek stokin ! Hape lagi , menggelepar budax ppuan tarik stokin masing-2 . HAHA ! *tapi kalau dah stokin tu memang dah pendek , tarik smpay ke lutut pun tdew hasil jugak kan :D so nak tanak redha je lahh . Sedang aku menanggal stokin to , adalah 5,6 orang makhluk Allah yang baek hati 'sedekah' stokin kat cikgu , aku pun hape lagi ........ *ttbe idea jahat smpay ! =,= cepad-2 aku cbut stokin then letak dlm poket bju ^_^ *wahh bijak ! Bila cikgu tanya mana stokin , aku tunjuk je lahh stokin sp-2 td , hee~ Cikgu tu pun percaya je lahh kan sebab *buad muka insaf ;) cikgu tu pon lepas kn aku . Alhamdulillah nasib still menyebelahi aku ! Maaf lahh cikgu sebab saia rase rmai yg cikgu tahan td tp yg 'sedekah' kan stokin kad cikgu to bawah dari angka 10 kn ?:P Mak saia beli stokin tu tox saia pakai bukan untuk sedekah kad cikgu ! :D . Kadang-2 trlalu jujur susah jugak , terlalu jahad pun lagi lahh susah nya kan tapi nak hidup , kena lahh bijak ;)

Thursday, 11 August 2011

Even I have another guy

Assalamualaikum readers ;) Oke title entry aku kali ni bukan psl aku CURANG ! Choyy' tedak sama sekali . Aku hanya membandingkan bf aku dng lelaki-2 laen . Oke before aku jumpa dng bf aku skrg , aku jpe rmai org yg 'salah' mean tak 'ngam' dng otak aku . Ad jea yg ta kena dan bole d'kate kn tiap hari gdo . *bosan plak aku ==' . Tapi dng Syahir laen , dea lyn jea otak aku ni , aku suka cara dea , dea syg aku , dea buad aku happy . Even kiteorg ta sllu text cm cple len *dlm smgu tu ad lahh dua hari jea text O.0 , tp aku bhgia dng dea . Most important aku thu yg dea tak curang ! ;) Dea adlh sebaek-2 lelaki yg prnah aku knl . Aku brsyukur sgd dng kehadiran awq bie . Jujur , dng awq ap saia buad , semua tak cover !*selambe saia jea kn. HAHA . Tapi klau dng ex saia dlu , smue bnde kna cover *nak awex sopan lahh sgd tp dri sndry pn tak btol jugak . Puii ~ Hmm so EVEN I HAVE ANOTHER GUY ! Saia tetap akn plih awq sebab awq jea yg fhm perangai saia , awq jea yg bole buad saia trsenyum sntiasa lahh budax ! I sayang dekat You syahir firdaus  

Monday, 8 August 2011

ThankYou ♥

Syahir firdaus  a.k.a my bie ! Opss aneh ? yeahh tu nme real tuan kad ats ni , knp aku letak gmba dea ekh ? Ewmm suda berbaek lahh *tak bole merajuk dng dea lme-2 :D . hmm sebenar nye aku ni baran orang nye tapi thanks sgd-2 kad bie aku coz dea patient dng perangai aku yg ntah ap-2 ni dan kdg-2 buad dea bengang *kud :p HAHA ! You know what , I think ni kli prtma aku buad keputusan dng brfkir pnjg dlu , dea thu yg aku ni ske buad kptsn trburu-2 dan at last aku jugak yg kecewa :') PADAN MUKA aku . Awaq try buad yg trbaek tuk selamad kn relationship kita ni kan dng awq bg saia mse tox berfikir , saia appreciate to . Saia sedar dng cara kita break , tetap masalah takkan selesai kn ? Dan tak mungkin jugak saia boleh terima awq jd kwn klo aty tgh pnas ! ^_^ dan kalau awq tak pujuk saia mungkin saia sudah membawa hati ni jaoh-2 *wahh jiwang ! HAHA :P . Banyak sgd saia nak brterimakasih ni tp tak kesahh lahh , bea awq thu kn bie :D oke saia nak brterimakasih jugak sebab terima saia seadanya tnpa brsoal jwb pn , ciss ~ mcm polis pulak ! Owhh ya ! Awq juga saba tggu desicion dr saia kn , *trharu koy ^^' and bea lahh org na ckp ap pon psl awq , saia as your 'LITTLE PRINCESS' awq akn always ad dng awq . *huhh parak klo dah ske mix language ni :P haha . Agains THANKS bie sebab sayang kan saia (": Dan nak bagitahu ni ! SAIA PUN SAYANG AWAQ DOUBLE TRIPLE bie  

Saturday, 6 August 2011

DIE MOOD AGAIN ! :'(

dim, lonesome, alone, myself, girl, sea

Wow ~ malam yg perit sangad rse nye , menyesal pun ad sbb godam kaw pny FB ! Tataw lahh na ckp ap , sedey sgd dng pngay kaw . Aku saba jea slme ny sbb pk kaw tak melebih tp ap yg aku tgx kad FB kaw , sumpah ! Kad lua jangkaan aku ~ Knp buad cmnie weyh , aku maluu sgd :'( Aku dah syg kaw , mse tu lahh aku bru thu semue ni kan . Mmg kaw baek dng aku slme ni tp aku ta sgke kaw bole buad cmni kad blkg aku ! Weyh tlg lahh jng nak uji aku bulan-2 puasa ni , aku lemah gile dpt ujian mcm ni ! Tapi kalau ni yang boleh buad kaw puas , boleh buad kaw happy , boleh buad kaw senyum selebar-2 nya .............. Aku janji aku akan PERGI DARI HIDUP KAW ! Bea lahh org nak ckp aku nie rugi lepas kn kaw ataw ap-2 lahh asl kn aku lps dr belenggu ni ! Aku dah penad sebab aku bnyk kli dah nasihad kaw tp ad kaw dengar nasihad aku tu ? Kaw senyum then gelak dng penuh bahagia , so lps ny klo dng gelak kaw tu bole buad kaw bahagia coz tgx aku sdey . Go on , aku bole idop sndry dng fmly aku . Tak pyh ad kaw pun aku redha jea . Kaw buad aku sdey sgd mlm ni syahir . Thanks for give me this feeling :'(

Friday, 5 August 2011

Because of You :'(

Oke firstly ntahh mcm mna aku bole terrdengar lagu Because Of You by Kelly Clarkson nie ~ Sayu plak aku dga lgu ni dan ttbe teringad kad Amer ! Hmm awq-2 happy sangad dpt text dr awq due hari lepas wlwpn awq just say 'nytez' ! Wow seriously trkejud gila coz awq still save numb saia ! *enad kn dah cmpak merata :') tp saia tak reply pon text awq tow sebab awq send mase saia dah tdo . Esok pg bru saia bce tp tetap taknak reply sebab saia pun ad EGO yang saia tak pernah tunjuk kad awq selama ni coz saia nak jaga hati awq ~ Btw , number awq tak save pun dlm phone saia dah ! Sudah d'dlte lps tahu yg awq TIPU saia tp nak buad cmne klo saia enad kad dlm otak ni . Awq bole halang ke ? confirm lahh tak kan ? ! , oke taknak cakap tentang perasaan , lets just Allah dan aku jea yang tahu :) Dan aku tak mahu cerita pnjg lebar lagi sebab aermata dah bertakung ! Biar kan takdir dan waktu yang tentu kan kesudahan nya , aku taknak tahu !  Kbaii ~ :'(

Wednesday, 3 August 2011

Bila Saia Sudah Bercerita :)

Assalamualaikum semua ~ Wahh mood comel hari ni dan nak share lahh cked prkare yg dah trjd kad fmly aku . Hmm stry ni mgu lps lg sblm puasa tp bru skrg trfkir na menulis ~ Ahah tp memandang kn skrg bulan RAMADHAN , bulan tok org buad bnyk amalan kn so biar lahh aku na share kn . Hee ~ Oke macam ni , tyme tow aku and family otw balik Temerloh from Bentong , kyteorg stop makan kad restoran ni , dekat dng TJ then pas mengisi prot yg brkeroncong mse nak msuk krte tow , aku trnmpak cover phone , aku pikir kud cover ea trcabut so aku biar je lahh but papa aku suruh ambik then aku bg kad abg aku . Phone sony murah jea dan aku tak mgkaji plak series ap , haha ^_^ Abang aku try call kawan owner phone ni , gurl upe nye stay kad Bukit Cermin , Mentakab but mse abg aku pulg kn phone tow , laki yg ambik *bf dea kud ~ Sempat jugak lahh aku bluetooth lagu , HAHA ! sengal jea ~ Niat aku brcrte ni bkn ap , just maw share , tak rmai org yg sikap cm abg aku . Yg rmai wjud kat muke bumi ni , kalau jpe jea brg org laen , tros ambik , bkn nak pulg pn . Kan ? Kebanyakn nye mcm tu lahh so jng nak terase lahh kn :) Tapi alhamdulillah aku and abg aku lahir dr keluarga yg msih mmpu nak beli keperluan sndry , tak prlu nak ambil hak org laen ~ *nampak sgd tak mmpu kalau dah ambik brg org laen kn ?! Maaf lahh andai ad yg terase tp kalau dah betul takkan nak menafikn lagi kn , tepuk dada tanya selera lahh ~  So pd yg mereka-2 yg ske ambik barang org laen ataw dlm bhse ksar nye MENCURI barang orang laen , bawa-2 lahh brtaubat sbb ble korang ambik barang orang laen , BERGANDA barang korang pulak hilang , lepas tu mule lahh maki hamun orang tak tentu pasal padahal semua tow akibat dr perbuatan sndry ! Aku brckp ni brdasar kn pengalaman aku prnah jpe dng org brperangai cmni ~ Kasihan dea , sbb idop tak pernah senang coz busuk hati , cmne nak merase idop senang kn ? Mmg smpay mmpos lahh tak merase idop senang and bahagia cm org laen ~ So fikir-2 kan lahh . Assalamualaikum :)

Monday, 1 August 2011

Puasa a.k.a Raya

Haaih bru sehari kud puasa dah semangad nak raya , haha . Raya taon ni bg aku besh kud sbb baru taon ni aku merasa pegang fon , hah terkejud ? Betol lahh , tak caye tny abg aku sbb taon lps aku PMR so , fon tdak d'bnar kn :( dan 2taon lps tu plak prsediaan tox PMR lahh konon nye , haha . Aku dpt fon pon weekend jea , sdey-2 but taon ni abg aku bg aku tox mggna kn fon , yeahh happpy wox ! Oke rutin raya aku sejak lahir smpay skrg tak brbh , bosan aku jd nye . Ahah ! First day raya kad Jengka , umah mak saudara aku coz nnek aku stay dng dea *sementare rumah nenek d'ubhsuai so taon dpn insyaAlahh raye kad uma banglo nnek . HAHA kaw ad ?:P Then raye kedua plak kad Seremban , umah paklong belah ayah aku , mklom lahh blah ayh nnek da tdew so brkmpul kad umah paklong jea lahh *masyuk , rye umah paklong coz duet rye wne biru kebanyakan nye ! Bkn RM1tp RM50 ya . Ahaha :D btw , tema bju rye sblm ny tak pena ad pun . Ekud suke masing-2 nak pkay wne ap but taon nie aku dah suggest kad mama aku yg kami stu kuage kne pkay bju tema wne HIJAU *sbb tu clour fvret bf aku sbnar nye , hee ~ sbb dea ckp na pkay fvret clour aku (pink), so skli skle , tak slh kn . haha Conclusion kad cny , selamad brpuasa lahh pd semua nya , jng nak ponteng-2 puasa sbb nty tak feeling rye , :) Thanks for reading all .