Saturday, 25 February 2012

DEAR MOHD ZAFRUL HISHAM BIN. AZMI ♥

I dont ever expected how i can accept you back in my life :') Satu je saya fikir sebelum ni 'SAYA TAK MUNGKEN DAPAT MEMILIKI AWAK SEMULA' sebab cara kite putus dulu pun sangat lahh menyakitkan . Budak-II ni pun tak sangka orang boleh terima awak balik , hmm like people said 'bagi peluang' and I give it to you , alhamdulillah awak tak sia-II kan peluang tu . Tahniah awak! :) Selama relayy kite ber'operasi' ni , hikhik seingat saya , tak pernah pun saya minta BREAK , CLASH , PUTUS or whatever lahh kan even kite gaduh besar , awak tahu kenapa b ? Sebab saya sayangkan awak , same like in year 2009 dulu . 

Honestly lahh kan , terhutang budi gile kutt kat Miema Ridza dengan Siti Aini sebab kalau takde otak pandir dorang yang pandai-II kenakan aku dengan hero aku tu , memang tak mungken lahh aku couple dengan dea semula sekarang ni :') Bersyukur dengan relayy aku yang dah pun masuk bulan ke-4. Dah agak stabil pun relayy ni , tak bergaduh macam dulu , semua nye baik-II saja . Ohh ya , tak lama lagi result SPM akan keluar . Hope awak dapat yang terbaek setimpal dengan usaha awak tu , orang selalu doakan yang terbaek untuk awak b :)

Act saya rindu nak lepak kat taman dng awak macam masa saya outing haritu :3 Best sangat time tu , kite nyanyi same-II , ketawa same-II and paling best kite menanges same-II hehe ^^ sweet sangat time to . rasa taknak balik hostel je bile dapat hang dng awak tapi sebab petang tu mama nak dtg ostel so trpkse lahh balik outing awal sikit . Sepatotnya harito awak rehat kat rumah je sebab hari laen awak kerja tapi disebabkan saya outing , awak paksa diri awak bangun awal and ambil saya kat asrama pergi bawak makan semua , hee thanks sangat awak :')

Awak pernah ckp yg saya ni awek awk yg palinggggg cerewet ! Harhar , sian awak eyh b sebab dapat awek cerewet mcm koyy , ahah ! :-P btw terimakasih bersabar dengan cerewet saya ni . Terimakasih jugak sebab bagi saya space untuk study , saya tahu memang jarang sangat saya ada masa utk awak tp awk tk kesah pun kn ? thanks taw awakk :) Oke last to my bestfriends Miema and Aini , again terimakasih banyak-II disebabkan pandir korang tu sekarang ni aku bahagia dng Sham . Aku sayang korang dow , even aku tk cple dng dea pn aku tetap syg korang kawann :)


# B , ILOVEYOU more than you love me . Remember that okayy ?Muahhx sikit kat mata sepet tu :*          SORRY ENTRY KALI NI MEMANG PANJANG SANGAT! 
special to my beloved : Zafrul Hisham 


Friday, 24 February 2012

HELL LIKE HELL -.-




Yayayaa ~ memang tak menang tangan ohh duduk kat rumah still kena study , duduk kat hostel lagi lahh kan . Ahah tak kesah pun sebab lagi 9bulan je aku kena berkorban . After that , aku relax duduk depan tv makan kuaci :D act baru lepas settle buat hw science , Math ad hw jugak tp seriusly lupe nak bawak balik sebab habis je sesi persekolahan , aku terus blahh dengan bebudak ni . *punye lahh excited dapat balik kan , ahah !

Tomorrow dah balik hostel ,sedih jugak lahh sebab rindu kat parents tak hilang lagi ni . Aku baru je balik rumah tapi harini dorang pulak takde , pergi Nilai cari barang hantaran , hadoyy minggu-II aku exam ni lahh abang aku nak kahwin nye ==' saboo je lahh ~ Selerak dah rumah ni macam orang baru pindah , haha even aku perempuan tapi mama aku tak bagi tolong dea menggubah , dea suruh aku study je . K good ;)

Sebelum terlupa , tu kat DAISYPATH , sudah 4bulan maa dengan dea . Honestly aku lupe kutt anniversary tu , bubu kite yang wish tepat pukul12tengahmalam kat aku . Thanks buu sebab engat , kite terlupa sangat-II sebab busy ohh , soryy , kite tahu awak kecewa sebab kite lupe pasal ni tapi at least kite tak pernah lupe awak oke :D ILOVEYOU buu . Im happy with you ! Muahhxx kat pipi :*

Dah taktahu nak cerita pasal apa , *kekok tekan keyboard dah -.-' see u next time . Kbaii :)



3minggu tak balik , apa dah jadi ? -.-'


Heyy Im back , makin  hari makin busy kat sekolah , almaklum lahh semenjak menjadi prefect dan sebagai pelajar SPM , so tak sah lahh kalau aku tak duduk diam . Lebih-II lagi aku pegang jawatan sebagai ahli sidang redaksi untuk majalah sekolah . Perghh bukan senang ohh tugas dea even jadi AHLI je tapi masing-II ada peranan sendiri . Dalam seminggu tu jarang jugak lahh aku masuk kelas sebab kena buat perjumpaan dan bagai-II lagi lahh sesama ahli . Alhamdulillah pelajaran aku jugak meningkat dari sehari ke sehari :)

Next story pasal apa eyh ?? Err terlalu banyak nak cerita sebab 3weeks tak balik rumah , so macam-II story ada . Ohh-II aku nak story about life aku bersama dng Sham . harharhar boleh dikatakan setiap minggu kiteorang jumpe . Macam minggu lepas dea datang hantar makanan kat aku , hehe . Thanks awok , terharu even awak tengah kerja time to tapi awak curi-II keluar semata-II sebab nak hantar makanan kat kite :') Kesian penat je muke awak tapi senyum tetap tak lupe , hee maaf dh susahkan awak b >.<

As long berada kat asrama , macam-II aktiviti asrama buat . Haritu ada jamuan asrama , buat pulak malam memang sejuk lahh cuaca kan , buad kat depan asrama aspura memang syok lahh budak-II date kan ! *K jealous* -..- Than tengah dok lepak dengan budak-II ni sambil makan BBQ warden asrama benarkan aspura aspuri tengok bola MU vs Liverpool , ahah perang pun bermula lahh *faham-II kan aje ;) 

Haihh act minggu depan dah exam , OMG serem nehh :3 insyaAllah cuba untuk buat yang terbaek :) kbaii .

Sunday, 5 February 2012

MIMPI BURUK :'|



K sumpah seram , taktahu apa masalahnya , malam tadi tak boleh tido lena . Bila lelap je mata , mesti terus mimpi bukan-II Ohh maii , apa kes ni ? :'( Sham cakap kalau tak boleh tidur text dea tapi tak sampai hati nak kacau dea tidur semata-II nak bagitahu yang aku dapat mimpi buruk dan memerlukan dea untuk teman aku :'| 

Hmm takut sangat bila dapat mimpi menyeramkan , tapi semua mimpi tu berbeza-II *crying* Harini dah nak balik hostel tapi bangun awal pulak , aduhhh! Tidur awal lahh aku jawabnya malam ni ==' Tapi tetibe hati berbunga bila dapat text dari Sham pukul 4.45pagi *agak dh msti tgh melepak lagi tyme mcm tu ==' he said : jangan pernah tinggal dea blablabla , semua kata-II dea mengingatkan aku supaya TAK CURANG ! K dah diam!

Atotoyy kekadang nak tergelak pun ada bila dea selalu ingatkan aku cenggini sebab nye tengok muka gangster tapi dalam hati ada taman , hahak ! ILY sepet :* Muahxx kat pipi . Nak sambung tidur balik , around pukul 12 tengahhari baru bangun . Kbaii :)



DONT TAKE HIM AWAY !



Oke tengah bengang amat sekarang . Taktahu lahh apa masalah ex gf kepada bf aku nih dok menggedik dengan bf aku lagi . Dah takde apa-II , tak payah lahh nak kacau . Oke terus terang aku cakap , aku takud sangat semua ni terjadi lagi sebab .............. Aku pernah hilang dea weyh , kes lebih kurang macam ni lahh so aku tanak bende ni berlaku lagi . Please lahh bagi aku bahagia dengan dea . Please , aku mohon sangat . Aku sayang dea gile-II weyh :'|

Aku baru nak bahagia dengan dea , tolong arh bagi aku peluang . Kaw dah lepaskan dea so tak payah nak menggangu oke . Kalau kaw nak bf , kaw cakap je . Nanti aku carik kan eyh tapi bukan lahh Sham . Lantak lahh kaw nak cakap apa pun pasal kenangan kaw dengan dea , sumpah ! Sikit pun aku taknak tahu , aku kenal dea lebih dari kaw . Sebab apa aku cakap macam tu ? Sebab aku kenal dea since aku form 2 until now . Sedangkan kaw ?? Baru tahun lepas kan ? So sape lagi kenal dea ?? ;) 

Jangan nak berlagak macam kaw dah kenal sangat dea , sumpah menyampah. Karang nihh makan dea *terajang satu kali * Ahaks ! Kbaii sweety :)

Saturday, 4 February 2012

ALLAH IS GREAT :)




Alhamdulillah , aku dah pandai jaga kata-II aku skrg ni , ahah bangga sangat bila bubu kite cakap ' sayang , kaw dh brhbh since stay kt asrma , sp ajr jd baek dng aku ni ?' *serius , gampang ngat rse , oke koy thu koy tak jge aty aok dlu , ahah tp bile tengok mbew ber'sweet-II dng bf dorang so teringin nak jd gtu gak . At last , dea ckp aku berubah , alhamdulillah :') 

Ohh ohh , masuk harini dah 5 kali dea ajak aku jumpe mak dea , OMG takutt , takutt mak dea banyak tanya , karang tergagap aku nak jawab , aduh! First dea ajak masa kat bandar , dea cakap 'kite takde apa nk buat kt bndar , jum jumpe ma , ma pun cakap , nak tengok awak dari dekat ' atotoyy dengan pakai baju sekolah nye dea nak bawak aku jumpe ma dea ? Ohh memang tanak lahh , hee .

Jawapan aku bagi 'tunggu jerawat kat muke saya ilang baru boleh jumpe , takutt mak awk reject pulak kalau nampak jerawat ' ahah waktu tu lahh dea cubit paha aku *sakit lh beruk ==' Apa-II pun saya bahagia dengan awak , saya nak menanges , ketawa semua dengan awak je tau b , tamaw orang laen . Hmm maaf dah buat awak nanges haritu , saya tahu saya salah , sumpah menyesal gila . Saya janji saya tak buat lagi , percayakan saya please b :'| 

Oke next , nak story pasal minggu depan , k minggu depan hostel aku tak balik sebab nak buat jamuan asrama , aku sebagai pelajar asrama baru kena buat persembahan , atotoyy menyesal pulak masuk hostel lambat , grr ! Tapi takpe lahh , jadi kan semua yang berlaku sebagai kenangan sebelum habes sekolah ni , ahah ! 

Thats all kbaii :)

Friday, 3 February 2012

Awesome !


Sejak duduk asrama ni , tengah gaduh dengan boyprengg pun boleh senyum sebab kawan-II ada , dorang tak pernah buat aku jemu dengan hidup aku . Happy je selalu , sampay bf koy cakap , koy lupe dea bile jumpe membe , yepp mengaku lahh dorang segalanya untuk aku taw , bf nombor 2 , ahah oke tak ?  

Act nak cerita pasal kat sekolah dan kat asrama tadi . Atotoyy tataw kenapa harini rase macam sekejap sangat belajar , tuptup dah pukul 12 and loceng sekolah pun bunyi , walaweyhh melompat weyh . Jangan terkejut lahh kalau aku cakap , aku orang kedua awal balik ke asrama , ahaha *excited kan ? Hee , tengah kemas buku nak balik ni tetibe Haidir datang kelas , dea bagitahu yang Sham suruh aku tunggu dea kat TheStore je , mean aku makan 'beradap' dengan membe-II aku je lahh kat KFC tu. Tak kesah pun sebab boleh aku makan dengan gelojohnye dan tak perlu di cover . Ahaks ! 

Than around pukul 12.50tengahari kiteorang naek bas pergi bandar dan terus menuju ke arah KFC *lapar lahh kate kan , hee , sambil makan sambil snap snap sana sini . Dah kenyang tu tunggu pulak bf Ayda kat bus stand , maklom lahh aspura pergi solat Jumaat , hewhewhew bile dah nampak bayang aspura , kiteorang pun gerak ramai-II pergi TheStore , aku text Sham tanya kat mana semua lepas tu kiteorang berpecah , gerak dengan couple masing-II *So sweet >.< ahah !

Lepak denga  Sham sejam je sebab dea nak masuk kerja *ponteng kejap sebab nak jumpe aku punye pasal , karang dea cakap busy , penampa aku bagi , ahah so dea takde pilihan :D Seronok sangat harini sebab semua yang aku rancang dari awal minggu lepas lagi semuanya menjadi , alhamdulillah . Senyum memanjang je aku harini , Apa-II pun semuanye best , campur otak gila-II si ketua asrama perempuan tu , perghh memang masyuk arh aku cakap , ahah . 

Hope kebahagiaan aku tak tamat sampai harini je insyaAllah , amin . Thanks to Zafrul Hisham a.k.a Abam sepet sebab buat kite nanges dan gelak harini , sayang kaw sangat-II ohh :') btw , sakit lahh masa kaw cubit paha aku tu gile ==' . Hee , tanak cerita panjang-II sebab melalui gambar pun dah boleh menceritakan kebahagiaan seseorang kan ? :')

Credit to : Staff KFC yang handsome :D

Hoyhoy , aku dah beli Digi Easy tapi tataw mcm mne nak pakai -.-'

Sementara tunggu bas , posing je lahh ;)

Seronok kan ? Hee tu je kbaii ~