Saturday, 28 January 2012

TOMORROW :O


Yeyy tomorrow balik hostel , sumpah excited *lompatlompat skit* ahah , barang semua dah pack , tinggal nak angkut bawak masuk kereta je . Why Im being like this , padahal semua orang tanak balik hostel, hmm sebabnye im alone kat rumah ni . Even ada abang aku tapi macam takde je cuz masing-II buat hal sendiri , so boringgggg ! Harini memang tak pergi mana-II ,engatkan nak beli nombor Digi Easy tapi malas nak keluar bandar , so suruh En.Hero kite je beli kan nanti .BHAHHABAHA *gelak terabur* 

Act taktahu pun fungsi Digi Easy tu macam mana tapi belajar dari kawan-II yang pakai , dorang cakap best sebab dapat gayut lama-II and mesej free . Best kan ? Ahaha , even mahal nombor tu , tak kesah lahh asalkan dapat dengar suara En.Hero before tidur :') *blushing* 

Till then , see yaa ~ lepas ni jarang dah aku balik rumah , jangan nanges taw mama . ILOVEYOU :*

Thursday, 26 January 2012

UNTITLED :|




Koy nak balik hostellllllllllll ! Koy jemu duduk rumoh :( koy dah jemu dengan henset , koy dah jemu dengan segala bende yang ada kat rumoh ni , ahahh . Mak aku cakap sebabnye aku nak balik hostel sebab aku gaduh dengan Sham , atotoyy mane ad lahh . Entahh rindu kat membe-II dah , nak lepak , nak gelak sakan dengan dorang semua . Hee ~

Rendu nak bergurau kat dalam surau before solat maghrib , hehe . Act , tak text dengan Sham lagi harini , hm bangun-II je terus cek henset , tengok kutt ada text dari dea but hampa , takde pun . So sad :| takpe lah , dea takde kredit , aku pun ciput je kreditnye , malas nak topup sebab 2 hari lagi nak balik hostel dah tapi rindu nak gayut dengan dea , hm aku topup lahh esok , hee ^^ *keling !

Homework semua dah seap , so goyang kaki jelahh sekarang ni , taktaw nak buat bende dah , ohh petang ni balik Temerloh , yeyy esok jengjalan bandar Temerloh dengan parents before balik hostel hari ahad . Cerita pasal Temerloh , hm abang koy nak kahwin dah , tapi tak tahu bile , dari tahun lepas cakap nak kahwin tapi mak koy tak bagi , dea suruh habes belajar dulu than baru boleh kahwin tapi umur abang koy bukan makin mude kan ? 2012 ni umur dea dah 25tahun kutt *adoyy , aku pn lupe dah >.< ewm papa cakap abang dah ambik borang kursus kahwin OMG aku takut pulak bila fikirkan yang abang aku tu bakal jadi suami orang . Hm dea satu-II nye abang aku taw so aku mesty rasa kehilangan kan ? Dea boleh layan aku macam sekarang lagi ke bile dea dah kahwin nanti ?? 

 Aku takut fikirkan kemungkinan tu , aku sayang dea gile-II ohh , dea abang aku satu-II nya , takde yang kedua or ketiga taw . :'| Angah , adek sayang angah . Dulu , adik ada along so takde lah kesah sangat kalau along kahwin sebab adik still boleh bermanja dengan angah but now along dah takde , adik ada angah je , can you be mine forever even angah dah jadi suami orang nanti ? :'| hm aku cerita pasal perasaan aku ni kat Sham , boleh pulak dea gelak :( dea cakap , insyaAllah angah tak berubah kan ? Oke I trust him . 

K enough-II kang tetibe aku nanges , hee aku nak ajak Sham datang kenduri kahwin angah nanti . InsyaAllah tu pun kalau Sham boleh turun Temerloh , I hope you can ye b . K dah dah , huhu taknak fikir lagi , lambat lagi kan , lex arh , ahaha . B b , sayang minat lagu ni BILA AKU JATUH CINTA by Awi Rafael , best ohh ^^ , nanti maenkan untuk saya okengg ;) 


#B , I have surprise for you , nanti ringankan tangan untuk melawat Twitter saya taw b . Background Twitt saya gambar awak . Rindu gila nak jumpa awakk !! ILOVEYOU hero , muahhx kat pipi ^^

GADUH :D




K terbaek , setelah 2minggu lebih tak bergaduh dengan Zafrul Hisham tetibe pagi tadi sampai lahh pukul 8malam tadi bergaduh nye . Haram dea mesej koy , koy pn tak mesej dea *konon tak heran lahh gaye nye tapi dalam hati bapok rindu kat dea . Kejap-II belek phone tapi tengok takde text dari dea , sunyi je henset koy :'| 

Hm aku memenuhkan masa dengan menonton televisyen , kemas rumah , dengar lagu and bla ... bla ... bla , nak makan tak boleh sebab puase :) So buat je lahh apa-II yang patot . Tapi maghrib tadi baru dea text aku , dea minta maaf pasal perangai dea yang mcm budak-II tu *Yeahh koy bangga sebab ego koy tak kalah arini , ahaks ! Than kiteorang discuss siket-II pasal kiteorang . Bila dah settle semua , dea cerita lahh yg dea ada probs dengan family . 

K , dengar probs dea tu aku rasa mcm 'wow sellfish nye kaw Tieyya , pakwe aok ad probs , haram aok tahu ' K koy useless :'| Now tak text dea lagi sebab dea cakap nak settle kn dengan parents dea , bila aku tanya knp terus dea tak reply dah . Takpe lahh , bagi dea space dng fmly dea . 

Last , for Zafrul Hisham - > b , sy harap awak tak buat keputusan melulu taw sayang , cakap baek-II dengan ma tu , jangan  gelabah , ma awak mesti faham yang awak nak yang terbaek tuk family awak . Jangan risau , saya sentiasa ada untuk awak . Jangan nanges dah taw , hero saya tak lemah kan sayang ? :') ILY .

Wednesday, 25 January 2012

MELARA -.-




K seriusly , lara ngat koy rase sekarang . Arghh fucking damn bored ==' NAK BALIK HOSTEL ! K jangan gelak . Serius , aku bosan amat sangat duduk kat rumah Bentong ni , semalam beria excited balik sini sebab nak berfixie tapi bile dah dapat 5round bawak fixie semalam , aku rasa bosan lahh dah . AHAH ! Duduk rumah kat Temerloh bosan , kat Bentong pn bosan dah tu guone ? -.-' memang hostel lagi terbaek kutt ;)

Lagipun duduk hostel dapat lepak-ing selalu dengan membe-II , takde pikir masalah pun , *bf pun boleh lupe :D Dekat rumah ni banyak dugaan , dengan facebook nye , handphone nye , duhh memang tak boleh nak study . *padan lahh abang koy ambek broadband ==' Now boring sangat sebab tak text dengan bf pun , dea sebok tengok futsal so malas ganggu karang dea reply lambat aku jugak ngamuk , teheee ^^

Act takde point pun aku update malam ni tapi memandangkan kerajinan untuk menaip tu tetibe datang so taip je lahh apa yang aku nak , hee ~ And honestly , datang dari lubuk hati ni , ahah , TAK SABAR NAK HABES SPM   ! Why ? Sebab koy nak relex , tension kerja sekolah berlambak , urghh bosan dah ngadap muke budak-II Repas , ahah *mentang-II takde bf dah kan , terus jadi bosan sekolah situ >.<

But SPM bukan bahan mainan okengg Tieyya , kaw kena usaha . InsyaAllah I can do it . Amin :')
Now menghitung hari nak balik hostel , tapi bila dah sampai hostel nanti confirm tak sabar pulak nak balik rumah ,. Alasan : rindu itu ini , haha thats me ! :) Kbaii .


Tuesday, 24 January 2012

40 FAKTA TENTANG LELAKI




1) Lelaki tidak benar-benar memilih gadis yang cantik. Mereka lebih suka gadis yang pembersih dan kemas.

2) Lelaki benci kekasih di'ngorat'

3) Seorang lelaki boleh suka anda untuk seminit, dan kemudian melupakan anda.

4) Ketika seorang lelaki berkatadia tidak memahami anda, itu hanya bermakna anda tidak berfikir seperti dia.

5) "Awak buat apa tu? " atau " Awak dah makan? "adalah soalan biasa pertama seorang lelaki bertanya di telefon hanya untuk mengelakkan gagap.

6) Mungkin lelaki mengurat sepanjang hari tapi sebelum mereka pergi tidur, mereka selalu berfikir tentang gadis yang benar-benar mereka sayang.

7) Ketika seorang lelaki benar-benar menyukai anda, dia akan mengabaikan semua perangai buruk anda.

8) Lelaki cair bila melihat senyuman gadis.

9) Lelaki akan melakukan apa saja hanya untuk mendapatkan perhatian gadis itu.

10) Lelaki benci kalau anda berbicara tentang bekas teman lelaki anda.

11) Apabila lelaki berhasrat ingin bertemu orang tua anda. Biarkan mereka. ... Jangan harap..

12) Lelaki juga boleh menangis!

13) Jangan mengapi-ngapikan seorang lelaki. Percayalah. Dia akan mengamuk walaupun dia nerd sekalipun.

14) Lelaki tidak dibuai oleh mimpi dan terlalu mengharap.

15) Lelaki biasanya berusaha keras untuk mendapatkan gadis yang telah meninggalkan mereka, dan ini membuat lebih sukar bagi mereka untuk menerima kekalahan mereka.

16) Apabila anda menyentuh hati seorang lelaki, tidak ada jalan untuk kembali.

17) Memberikan lelaki mesej tergantung seperti "Kau tau apa?!... Argh ... Takde apa-apa!" Akan membuatnya memberi kata putus yang tidak pernah anda fikirkan.

18) Seorang lelaki mampu mengurat dengan beribu cara tetapi mereka biasanya gagap ketika mereka bercakap dengan seorang gadis mereka benar-benar cinta.

19) Ketika seorang lelaki membuat "umm" berpanjangan atau memberi bermacam alasan bila anda meminta dia untuk melakukan sesuatu untukmu, sebenarnya dia ingin mengatakan bahawa dia tidak menyukai anda.

20) Ketika seorang gadis berkata "tidak", seorang lelaki mendengarnya sebagai "cuba lagi 

21) Lelaki lebih banyak bercakap daripada perempuan terutama ketika topik tentang perempuan.

22) Lelaki tidak memahami kenyataan "Get Lost" dengan baik.

23) Lelaki benar-benar berfikir bahawa perempuan adalah sukar dibaca dan mempunyai keputusan tak terduga tapi masih menyayangi mereka.

24) Lelaki tidak peduli tentang bagaimana berkilau kasut mereka tidak seperti perempuan.

25) Lelaki cenderung membuat tanggapan yang tidak benar terhadap perempuan bahawa semua perempuan itu sama, dan mereka akan menyedari bahawa mereka salah.

26) Setiap lelaki boleh menangani semua masalah-masalahnya oleh dirinya sendiri. 
27) Tetapi dia terlalu keras kepala untuk menghadapinya.

28) Lelaki merasa begitu keberatan ketika seorang gadis bersumpah.

29) Titik kelemahan lelaki berada pada lutut.

30) Ketika suatu masalah mula timbul, seorang lelaki biasanya membuat dirinya nampak cool tapi masih memikirkan cara mengatasinya.

31) Ketika seorang lelaki memandangmu, dalam kepala dia hanya ada 2 perkara. Mengutuk atau syokkan kamu.

32) Apabila anda menangkap teman lelaki anda curang dan dia meminta peluang kedua, berikan kepadanya. Tapi ketika anda menangkap dia lagi dan dia meminta peluang lain, tinggalkan saja. Dia tidak serius dengan anda.

33) Jika seorang lelaki membenarkan anda memutuskan perhubungan, ini bermakna dia benar-benar mencintai anda.

34) Jika anda mempunyai teman lelaki, dan kawan teman lelaki anda selalu menjeling anda, itu jelas menunjukkan bahawa dia cemburu setiap kali anda dengan kekasih anda, dan dia lebih cintakan anda lebih daripada teman lelaki anda.

35) Lelaki belajar dari pengalaman bukan dari novel cinta yang perempuan baca dan mengambil sebagai asas pengalaman mereka.

36) Anda boleh mengetahui adakah seorang lelaki benar-benar terluka atau sakit ketika dia menangis di depan anda!

37) Jika seorang lelaki tiba-tiba meminta anda untuk dating, tanyakan dulu mengapa.

38) Ketika seorang lelaki kata dia tidak boleh tidur jika dia tidak mendengar suara anda meskipun hanya untuk satu malam, letak telefon. Dia juga kata begitu untuk gadis lain. Dia hanya ingin mengurat anda dan kadang-kadang hanya untuk permainkan anda.

39) Anda benar-benar boleh mengatakan bahawa seorang lelaki memiliki niat yang baik jika anda melihat dia bersembahyang ketika keluar dating.

40) Lelaki tidak akan mencari nasihat dari seorang lelaki melainkan dari seorang gadis.


# nombor 32 aku paling sokong dan sememangnya itu sedang terjadi kat aku . Give him second chance , yepp saya dah bagi kat awak peluang kedua dan terakhir taw Sham . ILY <3


Monday, 23 January 2012

I LIKE IT .



Its truuuue sangat b ^^



Oke sape-II yang terbaca status aku kat fb first yang bertules 'untunglahh  angah aku ajak Icham maen futsal and bla... bla ... bla' wohohoo sumpah happy gila , honestly abang aku bukan seorang yang open minded dengan aku oke . Sebelum ni ada je yang tak kena dengan couple aku , kadang tu , kalau dea tak suke , dea sound je mamat tu taw . 

Tapi tadi masa tengah makan besar kat Go Bang , phone aku letak atas meja , tetibe dea capai phone aku . *mentang-II phone aku ada android , tak macam phone dea kan , ahahah :p aku nampak dah dea taip menaip kat phone aku tu , engat kan dea buat apa , dandan text dari boyfie aku sampai , eh tengok dea ralit pulak , aku cuak dah lepas tu dengan muka tak bersalah dea cakap ' lex dik , lagi 3mesej' *Adoyy gelisah dah aku . 

Tak lama lepas tu dea pulangkan balik , aku baca mesej-II dea dengan Sham , OMG dea ajak Sham maen futsal , nak kenal-II katanya , dan dalam mesej tu dea mengaku yang dea tu abang aku , bukan aku , Sham pulak layan je , spoting gyle kaw b . Rasa nye kalau ex aku , tak reply dah mesej tu , haha . Terharu bila Sham cakap ' b nak kenal rapat dengan fmly awk . Bile awak nak bawak b jumpe dorang ?' Tak pernah saya jumpe bf mcm ni taw , dengan Amer pn tak cenggini . Are you serius with me b ? 

Alhamdulillah , thanks sangat-II since saya masuk asrama until now , u always make me smile , smile and smile je b . Tak gaduh langsung kutt kite . Saya pun sengan nak belajar bila segalanya berjalan lancar taw b .Saya suke sangat-II pada awak yang sekarang b coz awak faham saya , always support saya . Jujur lahh kan , saya tak aspek pun yang awak tak kesah bila saya cakap saya tak bawak phone pergi asrama , I think awak akn pkse saya but awak just jawab ' takpe syg , asl kn awk blja dan tak lpekn b , b tgu syg' OMG it was like ' ni ke Sham yang aku kenal ' HOHO you so different sekarang b . So matured , mungken masa yang mendewasakan kite kan sayang :') Thank God coz send him back to me . ILOVEYOU ZAFRUL HISHAM ! :-*






Sunday, 22 January 2012

HOMEWORK BERTIMBUN -.-






OhhMai , homework bertimbun siott ! Aku fokus buat sinopsis BM je , bayangkan lahh 20bab cikgu suruh buat , aku tengok-II jugak mane yang agak panjang tu , aku print je tampal kat buku , haha ! aku menaip neh sebab dakwat pen dah habes so rest lahh kejap, petang kang baru keluar beli pen baru , *punye lahh banyak nules sampai habes dakwat pen . HOHO >.<

Oke cerr tengok kat 'MY STATUS' kat atas belah kanan to , haha WIZ KHALIFA , membe aku tanya 'sapa tu ? pakwe baru ?' Wakaka , tak lahh , adoyy aku yang dok asrama ni pun tahu perkembangan dunia hiburan taw , padahal kat asrama mane boleh dengar lagu , satu habuk lagu baru pun aku taktahu taw . Tapi aku ni minah internet , apa-II lagu baru aku search kat Youtube je , than aku dengar satu lagu ni Black & yellow by Wiz Khalifa , alahh lagu kat blog aku ni , lagu dea lahh :). OMG gila best ! Aku minat lagu-II catchy macam ni , relex je ~ HAHA , kalau tak suke tu soryy lahh eyh .

Aku buat lahh research siket tentang lirik-II lagu dea , kebanyakan tentang kokain , tar and sewaktu dengan jenis dadah lahh . Mesti korang tak suke kan lagu sosial mcm ni ? Hm ikut pandangan masing-II lahh , bagi aku it just a song and mane yang boleh kite nyanyi sama to nyanyi lahh tapi bila sampai bab-II memuja or whatever tu diam sudah ;) think positive , dorang pencinta seni dan menceritakan tentang life dorang melalui lirik lagu , just hear je lahh kalau tanak ikut tu . Easy ryte ? ;)

Oke stop about my hero , hoho xD aku seronok dengan life aku disamping mereka yang sayang aku . No more wild life :') kenangan dan kenangan sahaja . Ohh ya , eyh aku bangun lambat kat asrama pun tapi makan pagi aku tak tinggal taw , haha sebab tahun-II dulu , aku bangun lambat mesti aku tak sempat makan :( Its mean sekarang ni dah makin laju aku buat kerja kan ? Ahaks , enjoy blogwalking dear , tata ~

Saturday, 21 January 2012

2010 WAS ONE FIVE




Apa kah perkataan diatas etu ? Adakah nombor ekor ? HAHAH pale otak kaw ! 2010 dulu aku form 3 a.k.a 15th , yeahh rendu gile moments mase form 3 . Banyak kenangan pahit berbanding kenangan manis . Kenapa ? Sebab mase form 3 lahh , last year aku jadi budak nakal , last year aku jadi budak tak matured , last year aku bawak phone pergi asrama , last year aku tak menghargai life aku sendiri . 

Why , why and why ? Cause now aku sedar tak semua yang aku nak tu boleh senang-II dapat . Macam pasal asrama tu , sebelom ni aku tak hargai pun , aku tak pandai rase bersyukur pun but now semua berbeza . Thanks lahh kat Miema , pasal kaw , aku sedar taw . Hehe , Mase form 3 dulu tak fikir pun pasal PMR tu , anggap macam exam biase je , huhh . Bayangkan lahh , esok nye paper last Maths , boleh lagi geng-II aku maen carrom malam tu , haha watlek je masing-II :D

Best gyle arh moments lepas habes PMR , asrama buat macam hotel , kadang-II seminggu tak balik , haha selambe . Tahun tu jugak aku kenal dengan Amer , wow tak sangke dah 2years break dengan dea but still kawan sampai sekarang . To her gf , aku tak cari dea but dea cari aku so jangan salahkan aku ye dik :p

Tahun 2010 tu jugak lahh mengajar aku jadi insaf sangat-II , hard gile nak lupekan semua tu , start pada kes tu , mane ada aku buat perangai dah . Cukup sekali aku kecewakan family aku ! And now , aku dah matured , sudah boleh menilai mane baek and mane buruk :') Bile difikirkan balik rase macam stupid gile kaw Tieyya  buat perangai cenggitu , haihh but semua dah lepas , aku harus laluinye even pahit  . Alhamdulillah disaat aku tengah down parents , boyprengg and friends always ada dengan aku . Dorang je yang nampak perubahan aku . Thanks guys , sayang korang :) 2010 always in my mind ~



Friday, 20 January 2012

EVERYTHING JUST FINE ~





Alhamdulillah banyak yang berubah kat diri aku ni , kebanyakan membe-II aku cakap sebab aku couple dengan Sham ! Ye ke b ? Entah lahh , mungken ada kesedaran dalam diri kutt :) This week everything jalan dengan baek , start from bebudak dorm aku yang macam 'taska' tapi sekarang dah beransur kurang , syukur-II *maklumlahh dapat penolong ketua dorm yang tegas . HAHA !

Second , hah nampak tak DAISYPATH aku yang kat sebelah kanan tu ~ Yayaya , 3months with him , serius aku cakap , aku lagi suka tak bawak phone pergi asrama sebab memang aku TAK bergaduh nye dengan bf aku . Bak kata Mima 'sweet gile anak husin ni bila cakap public dengan Sham'  awww aww kembang sioot *aku orang paling lama bergayut kat public sampai tak sedar dah beratur panjang pun orang tunggu turn nak call >.< Hehe ~

Third , Rabu lepas balik koko pukul 4 petang dandan lahh hujan turun , lenjun habes baju Tshirt aku , Ayda ajak lahh 3,4 orang mandi hujan *alang-II basah kan , hahaha ! Best , dah setahun lebih aku tak mandi hujan , maklum lahh dok rumah sesorang takkan tetibe nak keluar semate-II mandi hujan kan , dah terlanjur ada membe ni apa salahnye , syok gyle , maen bola tampar dalam hujan ! Kaw ada ? :D 

Next apa nombor -.- err forth ! Oke oke , study semakin hari semakin baik , maybe ada hikmah couple dengan budak dah habes sekolah , lebih fokus babe ! Takde yang diperhatikan lagi kat sekolah , just buku buku buku dan buku je yang aku hadap selama kat sekolah dan asrama . Ohh ohh btw , budak form4 baru lelaki ramai hensengg-II taw , HAHA *sempat jugak mengintai xD intai je hati tak terbukak pun kat budak lower neh :p 
Oke end kat sini je lahh cerita aku ye . Bosan eyh sebab bw asyik baca cerita yang sama je , ahaha blog budak hostel , biase lahh . Tata :)

Saturday, 14 January 2012

LONG TIME NO SEE



Aku lupe dah ayat sape yang aku rembat ni , yang penting BROKEN ENGLISH :D Oke bukan nak cerita pasal broken english ni tapi nak cerita sugalove kite dah otw balik kampung belah mama dea *Kelantan . Jaoh kan Pahang dengan Kelantan ? Tapi bandar Bentong ke Kota Bharu Kelantan tu dah suku jalan rasenye -.-' hmm apa-II lahh yang penting aku akan rindu kan anak pacekk Azmi tu . Huwaa awak jauh b , jauh jaaaaaauh :'( Baju dengan nametag awak je peneman saya masa awak jauh niii .

Kite tunggu awak balik b , kite janji ! Adoyy nak nanges *dah nanges pungg :'( hmm tamaw nakal-II taw b . Kat sana saya takde sape yang boleh tengok-II kan awak , tapi saya kat sini ada banyak mata-II awak =='
Tak boleh nak kautim langsung , salah sikit je mesti ada yang mengadu kat awak dan mule lahh kene membebel dengan awak kan >.< Hee tak kesah pun , lagi suke mean awak ambek berat pasal saya even mende tu remeh . 

Jangan pernah berubah taw sayang ~ Saya tunggu awak kat sini . Alahh pasal 'cicak' tu jangan risau lahh , bak kata awak, takde 'nafsu' pun nak cari laengg , hehee ~ ILoveYou Icham sangat-II ohh :)  

Friday, 13 January 2012

FIRST WEEK HOSTEL ~


Oke baca dah title to ? Yeahh hyee Im back , seminggu menyepi dari fb dan blog but now kembali semula selama 2jam sahaja ! Kenapa ? Ada limit nak online ke ? HAHA tak lahh , atas kesedaran diri sendiri je , baru minggu kedua sekolah tapi homework dah macam nak SPM berlambaknye ==' 

Okeoke stop merepek ! Nak cerita pengalaman kita kat hostel bagi minggu pertama , *macam tak pernah masuk hostel je aku ni , HAHA biarlahh saja nak menules , heyy jangan terkejut okengg baru masuk hostel , aku jadi penolong ketua tapi lagak aku ni macam ketua dorm sebab ketua dorm aku lembut sangat. Sumpah sakit hati dengan cara dea buat kerja -..- huhh , but alhamdulillah everything sangat-II oke , peraturan boleh blahh lah ketatnye but tak kesah pun , tu semua utk kebaikan kiteorang gak . *Wahh sejak bile Tieyya jadi cenggini ==" HAHA . 

Baru setahun aku tinggalkan asrama tapi dah macam-II aku lupe , firstly waktu pagi Isnin nak pergi mandi harito . Wahh bukan main melenggang aku masuk toilet *buat macam kat rumah , hanya bawak tuala je masuk toilet , hambek kaw , 4kali ulang alik dari toilet ke dorm , padahal dorm aku dengan toilet jauh lahh jugak . huhh ! Than schedule aku setiap petang lepas habes study pukul 4.30 dan malam nye pula pukul 10.30 memang wajib call bf kite <3 Terkejut jugak lahh , engat kan duet syiling yang aku bawak banyak-II tu boleh buat utk stok sebulan rupenye tak sampai 3hari pun :( Sean dea , aku tak dapat call tapi still boleh text sebab borrow phone >.< 

Oke this week aku balik naik bas bersama 6 orang kawan aku. Tak ramai pun balik naik bas , boleh kira pakai jari je sebab kebanyakan balik naik kereta . Aku balik naik bas ni pun sebab nak jumpe bf kite . Maklum lahh seminggu contact pakai public , kekadang je bukak sim  *sadis betol ==' Lagi pun lepas ni 3minggu tak jumpe sebab dea balik kampung dan terus masuk kerja . Oke tak tipu , sepanjang couple dengan sesiapa pun , bf kite ni first couple yang nampak kite nanges depan mate dea sebab kite memang tak pernah nanges depan bf sebab segan kutt tapi tadi ntah kenapa senang gile airmate ni mengalir , adoyy ! Aku nanges sebab takut dea jauh dari aku. Huwaa serius bile terfikir balik , malu ohh >.<

Hee , pukul 4petang dea gerak pergi pusat snooker dengan member dea , aku malas nak follow so berpisah kat depan kedai makan , lepas tu bebudak ni ajak makan-II dulu , tengah syok makan macam-II jenis yang di'order , tetibe muncul pulak kelibat warden asrama kiteorang , wahh masing-II cuak , tapi dea tak perasan kiteorang pun , so watlek sudah . *Naseb time tu takde bf aku , kalau tak , kantoi gitu je yang aku ni couple dengan anak jiran dea , ahaha xD time tu just ada aku , Adah , Enot , Mien and bf Adah *dah rancang awal-II kalau warden tanye sape mamat tu , jawapannye , abang angkat ! Ahaha poyo masing-II :D
Oke sampai sini je lahh aku nak berceloteh . Minggu depan aku balik lagi sebab cuti raya cina kan . Doakan senyuman dan gelak tawa aku ni akan bertahan lebih lama okengg . Baii ~

Saturday, 7 January 2012

REAL LAST POST !


Oke tomorrow masuk asrama dah . Takde online facebook or update blog . If online pun jarang kutt , nak deactive fb tapi boyfie kite suruh biar je , so kite serahkan acc ni kat dea. Barang semua dah packing , sehari suntuk kat bandar beli barang itu ini . Duet mama habes utk aku harini around RM300 , bajet yang papa bagi kat mama pun habes kat aku . Ni semua gara-II beli kasut sekolah POLO aku ~ hehe thanks mama , maseh nak melayan kerenah anak mama yang dah banyak buat masalah kat family . ILY ma <3 Ohh ohh , barang pertama yang masuk beg adalah baju Sham , hoyy yang tu tak boleh tinggal , aku pergi mane-II pun bawak , kalau takde tu memang tak dpt tidur *serius b >.< Hee nametag awak tak payah risau lahh , always ada dalam purse saya . Thanks faham saya ye awak , ILOVEYOU ! ILOVEYOU ! ILOVEYOU ! Kbaii :)