Wednesday, 3 August 2011

Bila Saia Sudah Bercerita :)

Assalamualaikum semua ~ Wahh mood comel hari ni dan nak share lahh cked prkare yg dah trjd kad fmly aku . Hmm stry ni mgu lps lg sblm puasa tp bru skrg trfkir na menulis ~ Ahah tp memandang kn skrg bulan RAMADHAN , bulan tok org buad bnyk amalan kn so biar lahh aku na share kn . Hee ~ Oke macam ni , tyme tow aku and family otw balik Temerloh from Bentong , kyteorg stop makan kad restoran ni , dekat dng TJ then pas mengisi prot yg brkeroncong mse nak msuk krte tow , aku trnmpak cover phone , aku pikir kud cover ea trcabut so aku biar je lahh but papa aku suruh ambik then aku bg kad abg aku . Phone sony murah jea dan aku tak mgkaji plak series ap , haha ^_^ Abang aku try call kawan owner phone ni , gurl upe nye stay kad Bukit Cermin , Mentakab but mse abg aku pulg kn phone tow , laki yg ambik *bf dea kud ~ Sempat jugak lahh aku bluetooth lagu , HAHA ! sengal jea ~ Niat aku brcrte ni bkn ap , just maw share , tak rmai org yg sikap cm abg aku . Yg rmai wjud kat muke bumi ni , kalau jpe jea brg org laen , tros ambik , bkn nak pulg pn . Kan ? Kebanyakn nye mcm tu lahh so jng nak terase lahh kn :) Tapi alhamdulillah aku and abg aku lahir dr keluarga yg msih mmpu nak beli keperluan sndry , tak prlu nak ambil hak org laen ~ *nampak sgd tak mmpu kalau dah ambik brg org laen kn ?! Maaf lahh andai ad yg terase tp kalau dah betul takkan nak menafikn lagi kn , tepuk dada tanya selera lahh ~  So pd yg mereka-2 yg ske ambik barang org laen ataw dlm bhse ksar nye MENCURI barang orang laen , bawa-2 lahh brtaubat sbb ble korang ambik barang orang laen , BERGANDA barang korang pulak hilang , lepas tu mule lahh maki hamun orang tak tentu pasal padahal semua tow akibat dr perbuatan sndry ! Aku brckp ni brdasar kn pengalaman aku prnah jpe dng org brperangai cmni ~ Kasihan dea , sbb idop tak pernah senang coz busuk hati , cmne nak merase idop senang kn ? Mmg smpay mmpos lahh tak merase idop senang and bahagia cm org laen ~ So fikir-2 kan lahh . Assalamualaikum :)