Thursday, 29 March 2012

ALLAH DETERMINANT :)


Heyy guys , bosan ryte baca entry yang sama selama 2minggu ? Yehh rindu gila kat blog , balik rumah teros terkam laptop , don't worry minggu depan aku bawak laptop . Ahakz , Jangan jealous ! :P K nak story pasal asrama selama 2minggu ni , best sangat macam-II aktiviti ada . Kadang terfikir macam aku ni stay dekat asrama penuh sebab jadual padat sangat , penad wokk ==" Sejak tukar pengetua ni , memang syok , dea caring gila pasal budak asrama :) 

Dah 2kali aku turun makan malam dan minum lewat malam a.k.a supper , tak pernah-II aku turun wehh , siap ayu turun makan dengan berbaju kurung *walaupun belom mandi malam , muhahah . Bukan aku sorang buat tapi ramai so tak segan pun :D K ends sampai sini pasal asrama , moral of the story , pengetua dan warden sayang kami , thanks cikgu :)

About my relayy ?? K , jangan nak tertanya-II sangat lahh kan , first day datang asrama pun dah ramai yang tanya 'Tieyya single ?' 'Kenape wehh , korang sweet dow' and blahh blahh .... Tak ends kat situ esok nye kat sekolah , budak-II kelas aku gossip-ing lagi pasal aku ' putus ke?' 'tak sean kat sham?' and what so everr lahh .....  Alhamdulillah , tak lama pun kiteorang boleh lonely , seriusly , jiwa kacau bhaii takde Sham . 

Rindu gila cuma aku sorok sebab Ahad tu abang aku kahwin , takkan tak happy kutt dapat kakak ipar kan ? Tipu lahh kalau aku tak jealous tengok cousin aku text-ing dengan boyfie dea . Sumpah jealous , rindu gila kat Sham dan alhamdulillah , our relayy almost 5months 1week and 3days now :') Syukur sangat , and btw tahniah atas result awak tu , ada banyak masa lagi nak betolkan kesilapan tu . Kita support awak gemox . ILOVEYOU muahhxx kat dahi :-* 

TERIMAKASIH UNTUK SEGALA YANG DAH SEDAYA UPAYA AWAK BUAT UNTUK TENGOK SAYA BAHAGIA DENGAN AWAK . THANKS SAYANGG 

Thursday, 15 March 2012

Awak , kita rindu awak :'|


To his gf : Sorry sebab kite rindu dekat bf awak , hmm kite tengah gaduh dengan bf kite sekarang *bf or ex ? Err mampus lahh ! Hmm kite engat lagi , kalau kite gaduh dengan bf awak a.k.a Syahir dulu , mesti kite akan story kat blog neh dan dea sendiri pun tahu apa-II aku marah kat dea , mesti aku lepas kat blog , so dea tak payah susah-II tanya kenapa marah dea , dea just perlu rajen stalk blog aku je :'(

OMG  i miss that moment , rindu nak gaduh dengan dea sebab bila gaduh , memang dea takkan pujuk , bila kita tanya kenapa tak pujuk ? Dea akan tanya kita balik ' merajuk ke ' Oke itu sangat menyakitkan tapi best couple denagn dea, tahniah lahh sebab korang sangat sweet . Dea kacak , awak lawa , sesuai lahh :') Kite nak pesan neh , dea seorang yang sangat cemburu sebenarnya cuma dea taknak tunjuk konon EGO lahh kan , so jangan sesekali cerita pasal ex kaw kat dea okengg ? Dea jenis pendam , pandai-II lah jaga hati dea . Bila dea dah marah , dea akan lepas sekali gus je , takde simpan-II dah so becareful with him .

Setakat neh , tu je yang aku engat . Take care of him . Semoga awak bahagia dengan girlfie awak Syahir :')

Wednesday, 14 March 2012

BLOCK FACEBOOK :o



Boyfie koy dah sawan ! Dea suruh kite block terus mean tak payah pakai facebook dah * K , sangat cemburu si dea terhadap aku ==' Apa masalah dea pun aku tak tahu . Jawapan dea bagi sebab dea tanak sapa-II kacau aku , LOL b , nama pun facebook , tempat cari kawan. Saya tak layan pun kan ? :| Sangat sedih apabila dea tanak faham kita . eeerghhh ! Hate this situation :'|

Hope awak tukar fikiran , saya janji tak buad apa-II kat belakang awak b . Please eyh jangan paksa saya , saya tak suka dipaksa , awak pun tahu kan . I love you b . Trust me please :'( kbaii ~

Monday, 12 March 2012

MISS YOU SO BADLY SAYONGGG :3



K , act dh seminggu tak jumpe bf iteww sebab takde masa masuk cuti sekolah ni pulak dah 2minggu lahh tak jumpe . K sangat sedih , rindu nak tengok senyum dea :( rindu everything about him ! haihh , kite sayam awok Sham ! Awak edop kite . Congrats sebab dapat tawaran sambung belajar awak , dont worry about me , orang tunggu awak :') 

Sangat terharu bila dea cakap nak buad kite jadi isteri dea one day . OMG tak pernah orang cakap gito kat aku sekalipun capital A , thanks awokk ! Kita appreciate sangat , insyaAllah suatu hari nanti saya sah jadi isteri awak :') You know whatt ? Abang itew dengan bakal kakak ipar itew pun bercinta since high school lagi taw dan alhamdulillah relayy dorang panjang sampay ke jenjang pelamin *insyaAllah Sabtu ni jadi kakak ipar sebenar :) 

Ohh nak cerita something , ada sorang macekk neh cakap , kalau niat kite pergi jaoh dari couple kite adalah untuk belajar , insyaAllah hati pun tak berubah , sebab tu lahh hubungan orang yang relayy jaoh tu boleh bertahan sampai ke jenjang pelamin like my brother ! :) Woow sungguh berbangga dengan abang saya sebab dea boleh bertahan dengan kak Piya even jaoh . Hmm terfikir boleh kah Sham jaoh dari aku ? I hope you can sayangg , orang percaya kan awak . 

Engat oke , awak hidup saya . Sayang gile kat kaw dow ^^ Jangan pernah tinggal saya .
Terimakasih sebab awak sentiasa dengan saya sewaktu saya rasa takde orang dah yang boleh saya percaya melainkan awak b .  I LOVE AND MISS YOU MORE THAN WORDS <3 :*

Rindu nak hangout :|


Shitt sangat aku rasa sekarang , facebook macam gampang . Tak boleh nak post status , comment , upload picha , chat and sewaktu dengannya lahh , yang boleh hanya LIKE ! Ya , just LIKE button . Huwaaa fucking damn boring siott :@ K end about facebook . Hmm now Im really-II miss my friends kat Temerloh , dah lama kutt tak 'date' ramai-II . Dulu selalu date sebab aku ada tuisyen kat IB but now susah dah nak hangg .

Hmm tadi tengah online Sharul IM , ajak lepak Khamis ni tapi sayang tak dapat nak reply sebab fb buat hal :'( So diam macam tu je , huwaaa rindu nak hangg , kalau dea ajak hang tu maknanya satu kampung arh turun , alolo bestnye . Dengar cerita GSC kat Mentakab pun dah bukak , wowow teringin gak nak jejak kaki kat GSC yang masih ada bauu tu , ahaks ! Someone please ajak aku lepak sana ?? :O Nak text Fatin ajak lepak tapi nanti kutt dea ada plan dengan family dea , duhh ==' Abaikan je lahh , tunggu habes SPM lahh baru dapat hang jawabnye ~

Huwaaa , hope adalahh yang rajen text aku ajak lepak sana . Aminn , aminn :D *otak pending , lupe nak post apa dah . Kbaii ~

Sunday, 11 March 2012

Reunion Sheikh Tahir Family ~


Oke today 11/3/2012 bertempat di Dewan Serbaguna Pejabat Kementerian Kemajuan Luar Bandar Dan Wilayah (office pak long koyy) buat reunion family Sheikh Tahir . Act koy baru tahu yang koy ni keturunan 'Siti and Sheikh' tapi sebab nenek koy kahwin dengan orang biasa so nama tu hilang , atotoyy sayangg betol ==' Kalau tak mesti nama koy Siti Fatihah Atirah :o *tak sedak lak rase nye , harhar . Ramai yang hadir tadi rasa macam ada kenduri kahwin pulak padahal jumpa saudara mara yang dah lama tak berjumpa , seronok giloo ! 

Majlis start dari pukul 9 pagi sampai pukul 2petang, memang floor to kiteorang je yang punya almaklom lahh hari minggu , mana ada orang kerja , hehe ~ Yang best nye abang aku datang bersama dengan bakal kakak ipar koyy so adalahh jugak membe aku . Than lepas saudara mara yang tak berapa aku kenal to balik , pak long ajak kiteorang saudara dekat ni pergi melawat office dea kat tingkat 32 *tak silap >.< Besar gila bohh office dea . Ternganga koyy .

Memang jakun habess lahh masing-II sebab bukan calang-II orang boleh masuk office menteri ni . Untung aku ada pak long jadi menteri , kalau takde , haihh memang tak merasa lahh koyy -.- Dah puas satu floor kiteorang melawat dan setiap inci kyteorang posing , meyhh nak show kan gambar-II yang adoo . So enjoy ~

From left : mama , kaka piya , angah :)

yang perempuan je dapat bunga ni * mak koyy suke amat >.<

Berebut nak bergambar kat sini . Ahah !

Aku pun nak jugakk , hehe 

My mum with mak long .

Suasana kat dalam office pak long .

Hah yang duduk atas kerusi tu lahh pak long aku . Dato' Hasan Malek :)


Anak saudara Dato' *nak top . HAHAH !

Saturday, 10 March 2012

Heyy ! Its holiday ~



Teada motif gambar diatas , hehe . Act rindu gila kat blog sampay taktahu nak story pasal apa dah , ahakz ! K first nak story pasal cuti ni , alhamdulillah exam baru je lepas so cikgu tak bagi homework pn , so good ! Haha , but tak rehat jugak cuti ni sebab kena hias rumah untuk perkahwinan abang aku hujung minggu ni , sumpah aku excited . Maklum lahh kenduri kali pertama kat rumah aku . Semua persiapan dah buat , tak sabar nak tunggu hari yang dinanti :') Aku dapat rasa yang aku akan menanges bile angah aku selamat diijab kabulkan dengan kekasih tercinta dea , sebab ? Dea satu-II nya abang aku babe , lepas ni busy lahh dea dengan family dea :') sokayy dea tetap abang aku !

Err act hilang ayat nak tules sebenarnye , atotoyy pejam celik , pejam celik dah masuk bulan 3 pun kan ? Bulan 11 SPM pulak , OMG terlalu laju masa berjalan hingga kan mak koy bawak koy bercuti ni pun rasa macam kosong -.-' k esok gerak pergi office pak long dekat Putrajaya , ada jamuan pak long buat , k im excited sebab first time jejak office pak long , almaklom pejabat orang-II besar kan ?  Spesel siket , harharhar , nanti aku upload gambar-II yang perlu . 

Hah baru teringat something ! K tadi ternampak fb ex bf iteww kat friends , sumpah seronok gila tengok DP gambar dea dengan awek baru dea . Cepat-II aku pergi stalk wall dea , so cute his new gf . Untunglahh si cantek bertemu dengan si kachak , sesuai ohh :) But ada lahh sorang manusia ni jealous pulak tengok kebahagiaan dorang sedangkan gurl ni dengan ex aku bukan ada apa-II relayy pun , herr rase macam tak perlu kutt sebab ex aku tu sikit pun takde feel kat gurl to . Haihh aku sebagai ex dea pun takde rasa jealous malah rasa happy sangat sebab masing-II dah jumpe peganti . Sumpah happy , tahniah taw awakk ^^

# Last , b , aku sayang kaw !! seminggu tak jumpe bhaiii ! :'( tamaw nakal-II kat Bentong oke ? I miss you . Muahhxx kat dahi , mata and pipi awk :-*