Friday, 30 December 2011

WELCOME 2012 :)





Pejam celik , pejam celik dah setahun aku menjadi pelajar AKAUN ! Dah macam-II ilmu aku dapat masuk tingkatan 4 ni cuma ilmu ADDMATH je tak masuk-II , ahaha! *jangan nak gelak sangat Tieyya , 2012 nanti catchup balik ==' Yeahh tebus balik kelalaian waktu aku form 3 dulu . Time tu memang kaw boleh main-II sebab PMR tak menentukan kaw kerja apa tapi menentukan kaw masuk course apa dan thank god , cantekk course aku :) Tahun 2012 adalah penentu masa depan aku ! Seremm sehh ~

Dan bila dibelek-II semula BLOG ARCHIVE aku dari bulan 3 aku start berblogging until now , macam-II kisah aku share , bermula dengan study , boyfie dan kehidupan aku sebagai pelajar yang berulang dari rumah . Almaklum 3tahun sebelum ni aku duduk hostel sepenuh masa >.< Boring dah , asyik tidur kat katil dan bantal yang keras je ==' dan tahun 2011 merasa aku duduk rumah selama setahun . Yeahh seronok ~

Alhamdulillah tahun 2011 better dari tahun 2010 sebab tahun 2010 lagi banyak aku diuji tapi tahu 2011 ni , sikit je , masih boleh ditapis-II ahaks ! Alhamdulillah , aku tak gaduh dengan sesiapa pun tahun ni sebab masing-II dah besar , dah pandai fikir kan ~ Harap-II tahun 2012 lagi membawa erti dalam kehidupan aku .

Dan jika aku diterima masuk ke asrama semula , tiada lagi Tieyya yang lama oke *insyaAllah , doa-II lahh Tieyya tak nakal dah :') InsyaAllah Tieyya jadi pendiam ! *err boleh ke ? Oke try Tieyya , tahun depan kaw dah takde sape nak date so kaw boleh fokus kat study ok Tieyya ! Yeahh ~ Try , try dan try !

#Eyh kejap , perkara yang aku tak boleh lupa tahun 2011 adalah dapat bersama balik dengan Sham ! kenapa ? Sebab entah , serius , happy kutt dapat couple balik dengan dea . Sebelum ni just angan-II je nak back together , dan sekarang kan dea dah habes SPM so memang tak sangaka boleh couple balik . Ramai kutt orang tanya , macam mana kiteorang boleh couple balik sedangkan 2tahun lost contact *even sekolah sama ! Tu lahh kuasa Allah kan :') Bersyukur sangat ! Dea selalu cakap cenggini , lebih-II lagi sebelum aku tidur 'sayang , terimakasih sebab terima saya lagi even sy prnah buat awk menanges dan kcwe . Sy jnji takn buat mcm tu lg . B syg awak' Iloveyou more than you know sepet ! Hehe >.<
Tu je kbaii ~

THE ONE THAT GOT AWAY ~


Even kita tak dapat bersama kat alam realiti insyaAllah kite akan bersama kat  sana :')
IMY and ILY <3

Summer after high school when we first met
We make out in your Mustang to Radio head
And on my 18th birthday we got that chain tattoos
Used to steal your parents' liquor and climb to the roof
Talk about our future like we had a clue
Never plan that one day I'd be losing you

And in another life I would be your girl
We keep all our promises, be us against the world
And in other life I would make you stay
So I don't have to say you were the one that got away
The one that got away

I was dreaming you were my Johnny Cash
Never one, we got the other, we made a pact
Sometimes when I miss you, I put those records on, whoa
Someone said you had your tattoo removed
Saw you downtown singing the blues
It's time to face the music, I'm longer your muse

And in another life I would be your girl
We keep all our promises, be us against the world
And in another life, I would make you stay
So I don't have to say you were the one that got away
The one that got away

The one, the one, the one
The one that got away

All these money can't buy me a time machine, no
Can't replace you with a million rings, no
I should've told you what you meant to me, whoa
'Cause now I pay the price

In another life I would be your girl
We keep all our promises, be us against the world
And in another life, I would make you stay
So I don't have to say you were the one that got away
The one that got away

The one, the one, the one, the one

And in another life I would make you stay
So I don't have to say you were the one that got away
The one that got away  :')





Thursday, 29 December 2011

THEY ALWAYS BESIDE ME ~




Masa aku susah , senang , sedih , gembira diaorang always lahh ada dengan aku And aku appriciate adanya odrang kat sisi aku . Ya people always say jangan mudah percaya orang dan ya , aku tak percaya kan orang senang-II kecuali dengan dorang ni sebab dorang memag baek gyle babengg ohh ! Nak tahu siapa ? Oke let me show you ~

-Papa and mama :)
- Zafrul Hisham a.k.a BOYFIE <3
- Deanna a.k.a my cousin 
- Reyna Sazlina a.k.a adek tomeyy ~
- Tengku Fatin a.k.a bestie 
- Aruf a.k.a abang angkat >.<
-Syahir Firdaus a.k.a ex-boyfie yang palingggg baek !

Oke , mereka lahh orang yang always bagi support waktu aku down gegile ! Sayang korang semua :')
Tu someone yang cakap aku lupe dea tu ! SUMPAH KITE TAK PERNAH LUPE AWAK PUN , KITE NAK AWAK MOVE ON DENGAN LIFE AWAK SEBAB TU KITE TAK CONTACT AWAK DAH , KITE TAKNAK AWAK MENGHARAP SESUATU YANG TAK PASTI . KITE MINTA MAAF . KITE SERAH PADA TAKDIR OKE . If ad jodoh antara kite , insyaAllah kite akan jumpe balik , tu janji saya kat awak ! :') Kbaii ~

Wednesday, 28 December 2011

BUKAN KAWAN TAPI LAWAN :')






Oke macam yang aku update semalam yang aku nak pergi sekolah ambek borang asrama baru , yeahh bangun pukul 8 than call akak Ain tanya borang kat mane semua lepas tu seap-II dengan muka penuh kesedihan dan penyesalan hm dalam pukul 9 otw nak pergi sekolah bunyi message * engatkan text dr pujaan hati , terkrjut jugak kalau pukul 9 dah bangun , hoho ~ tengok-II text dari miema :| 'Tieyya sory aku lpe nak anta bla ... bla ... bla *sumpah takde mood nak balas , aku biar cenggitu je :'(

Lepas tu sampai sekolah , maam ajak turun tapi aku tanak , *gila mata bengkak nak turun ? Huwaa , aku je yang berani pagi-II pakai RAYBAN , *kaw ado ? :p  Oke continue ~ Engatkan nak anta borang tu arini jugak tapi banyak benda tak complete so bawak balik dulu , dan esok anta pulak kutt . Berulang alik aku ke sekolah , hahah ==' Seronok kena marah dengan papa , hm :| 

Aku rasa tak dapat masuk asrama lagi awal persekolahan ni sebab borang baru anta , so mungken aku masuk sekali dengan budak baru , bulan 2 or 3 . Wow seronok ! Merasa lahh aku nak minggu orientasi kan , haha poyo ==' BUDAK LAMA TAPI MASUK ORIENTASI ! FUCK kaw kawan -..- Mama cakap , Allah sengaja nak uji aku supaya aku sedar tak semua yang aku nak tu senang je nak dapat macam sebelum-II ni

Yaa , ada betul jugak sebab sebelum ni apa yang aku nak memang senang je dapat , just say apa yang aku nak lepas tu tak hargai tapi kali ni kalau dapat asrama memang aku hargai gila lahh sebab nak masuk bukan maen payah , macam-II halangan bohh ! Dan kepada kawan aku , jangan risau , kaw takkan BERKAWAN dengan aku dah . Cukup sekali aku kena cenggini . Aku pernah cakap kat kaw kan , jangan perdajal aku sebab bila kaw buat macam tu , kaw mintak maaf pakai airmata darah sekali pun aku takkan maaf kan kaw

Sebab apa aku buat cenggitu ? Sebab aku sayang kawan-II aku , aku percaya kawan-II aku tapi macam ni kaw balas aku ? Aku layan kaw baek-II even aku tahu orang taknak kawan dengan kaw sebab perangai kaw ! Tapi sebab aku fikir aku kawan kelas kaw so takkan aku nak biar kaw sesorang kan ? Tapi bila kaw tak rety nak balas jasa aku yang always ada dengan kaw susah senang , gembira sedih , memang berganda aku balas balik :)

Aku tak mungken boleh berkawan dengan kaw dah . Terimakasih sekali lagi sebab sedarkan aku dari semua mimpi indah aku :')

THANKS KAWAN ! :'(





Wow dah dekat nak habes cuti sekolah ni lahh banyak masalah yang datang kan ? Oke sekarang aku takut sangat nak berdepan dengan mama aku ! Now baru pukul 4.30petang , pukul 5petang karang mama aku balik so siap sedia telinga anda untuk dibebel atas kelalaian anda sendiri FATIHAH ATIRAH ! FUCK , terimakasih kepada kawan saya yang bernama ROSE HAMIMA RIDZA sebab buat hidup aku susah ! Memang susah lahh sementara kan . 

Kenapa aku bengang dekat membe aku ni ? Hah sebab dea tak hantar borang asrama aku . Padan lahh aku tunggu punya tunggu jawapan dari asrama tapi tak dapat-II rupanya borang aku takde , naseb lahh aku datang jugak asrama kelmarin , kalau aku tunggu sampai bukak sekolah ? Hah memang sampai SPM aku tak dapat jawapan ! Sumpah , aku tengah angin gila dengan membe aku ni . Hmm aku percaya kat dea , suruh dea tolong aku tapi cenggini dea balas aku ? Perghh gila !!

Menanges aku weyh bila kerani asrama tu cakap borang aku takde , dea cakap kalau aku hantar borang , memang dea akan accept , lebih-II lagi aku SPM tahun depan , dea tolak tepi pasal kes aku tu . Thanks sangat kat akak tu :') Dah gembira sangat tapi sebab aku takde borang so dea tak boleh nak suka-II accept so esok aku akan pergi sekolah dan ambek borang baru . Sedih kan ? Yepp memang sedih sangat , 

B , thanks bagi orang nasihat tadi supaya jangan percaya orang dan kena buat sendiri something yang important , thanks , awak pandai buat saya gelak balik daripada saya hilang mood tadi . Iloveyou dude >.< So insyaAllah tahun depan aku stay asrama , no matter what happen . Pray for me please . Thankyou :')



Monday, 26 December 2011

SUDAH TERTULIS :'(





ENTRY NI KE ARAH KESEDIHAN GILA BABENGG YA . KALAU RASA TAK SANGGUP BACA atau KURANG MENARIK , blahh lahh dari sini :') Lets start ,mungken ni jalan hidup yang Allah tentukan untuk aku . Berliku kutt jalannye , lurah , sawah bendang habes lalu dah . Banyak gila dugaan . Gembira sekejap je , derita panjang nak mampus , kadang-II berputus asa nak hidup . Serius aku cakap , aku rasa makin lama aku hidup makin banyak dugaan yang aku tak mampu nak lalui dah . PENAT weyhh !

Oke second , mama cakap , tahun depan kalau dapat asrama , aku dibenarkan balik naek bas ! Yeahh , aku bukan macam korang , darjah 6 dah pandai beli tiket bas . Aku ni ? Harhar , tak tahu langsung , serius . Kesian kan ? :| Tu berita gembira dah . Third yang menyedihkan surat sama ada aku dapat masuk asrama semula atau tak , tak sampai kat rumah aku lagi . Huwaaaaa sedih !!

Kalau tak dapat aku kena berulang , sumpah aku tanak berulang tahun depan sebab aku tahu seksa gila nanti. Kalau dah duduk rumah kan , mesti teringat kat henset tapi mama aku pegang , hari minggu je dapat *bayangkan lahh ! :'( hmm tapi kalau aku stay asrama , aku takde lahh rasa sangat pasal henset dengan online tu . Sebab at least hari minggu aku dapat jugak online tapi kalau aku dok rumah , tak boleh online langsung ! SETAHUN kutt :|

Atau atau , paling kejam ~ mama nak kita tukar sekolah ! Mana ? SMK Seberang Temerloh sebab dekat dengan rumah ! OMG mama nak suruh adik masuk sekolah arwah along ? Duduk kat tempat yang selalu along lepak masa rehat ? Dan dan mana tahu kutt adek duduk kat kerusi along mse dlm kelas tu ? Taknak ! Sumpah taknak :'( help me Ya Allah , aku nak stay Repas sampai habes SPM tapi bagi lahh aku dapat asrama please cikgu Faridah luluskan saya masuk asrama balik eyh ? ;)

SAYA JANJI TAK BUAT HAL DAH!*boiprengg saya pun tak bagi saya buat hal dah , sama ada kat sekolah ataw asrama . Dea cakap , kalau saya buat hal jugak , dea datang tampar saya :'( Tak percaya ke cikgu ? Serius ! hari tu pernah dea nak ankat tangan kat kita masa gaduh dengan dea tapi saya kenyit mata sikit oke lahhh dea . Ehehe xD (Y)

#SPM CANDIDATES yoo ~ 


Cari peganti please ! :'(






I wish I could turn back to you but TAK BOLEH capital S :'( Sumpah rindu kaw . Setiap hari aku tunggu jea kaw online , memang aku tak boleh tegur kaw sebab 'pacekk' tu marah at least aku dapat tengok kaw online pon aku dah happy sangat :') Weyh aku rindu kaw S !! 

Sumpah aku EGO gila kutt , bila orang tanya aku tak rindu kaw ke , aku jawab 'tak langsung' huwaaaa tipu ! Aku rindu gila katt kaw ! Sebab aku , kaw kena maki dengan Sham kan , maaf gila weyh . Setiap kali dea maki or kutuk kaw , seriusly , aku backup kaw weyh , aku rasa bengang je kalau dea cakap apa-II pasal kaw .

Jujur lahh aku cakap , banyak kali dah sebenarnye aku mintak putus but ayat dea tetap cenggini 'Tieyya , selagi aku sayang kaw , aku akan cuba buat kaw sayang aku jugak, jangan nak mintak sangat lahh ' Hm so kita memang tak boleh tinggal dea :'(  TAK MUNGKIN ! ! :'(
Im sorry dude . Cukup lahh awak tahu yang saya sayang awak . Seandainya awak dah dapat pengganti saya mungkin perasaan saya dah boleh hilang sebab sekarang ni saya rasa bersalah sangat kat awak . Awak terlalu baik S :| MAAFKAN SAYA !!

Sunday, 25 December 2011

School Stuff







Awok-II semua dah beli barang sekolah belom ? HOHO mesti ada yang sudah or sedang shopping , memenuhkan mall-II yang berdekatan kan ? Ahaks ! Oke akcelli , hajat dihati ni tanak beli apa-II barang sekolah pun almaklum lahh , tahun depan last year aku sekolah kan . *bajet >.<

Tapi-II , mama kita ni baikhati pulak nak belanja dengan syarat selain kasut sekolah sebab kasut Converse kita tu still elok lagi so mama suruh pakai yang tu dulu sampai koyak ! hah cenggitu lahh mama cakap , so jangan risau mama , nanti adek koyakkan kasut tu dan dapat lahh adik beli kasut Polo RM135.90 tu . *jahat sangat , cehh kita takde lahh nak sangat kasut baru sebenarnya cuma termasuk kedai kasut tadi nampak pattern Polo tu semart , tu yang terpikat tapi mama tak bagi tapi tak ralat pon .

So kita just mintak beg sekolah EverLast je , then tunjuk kat papa , papa pun bagi greenlight *yeahh muahhx sikit :* sebelum balik tu alang-II ternampak stoking EverLast , apa lagi rembat lahh 2 pasang , harhar , seratus  lebih lahh jugak tadi . Hoho *kalau aku tambahkan dengan kasut Polo tadi berapa lahh harganye kan :D

Masa otw nak pergi ke kereta tu lalu depan kedai Bubbles ni , masuk kejap usha pencil box , wahaha , aku memang tak minat pattern laen selain Morgirl or sewaktu dengan jenama tu lahh, tak tahu kenapa , please jangan cakap aku berlagak ! Aku bukan macam tu cuma aku dah terbiasa dengan Morgirl , purse aku pun jenama Morgirl cuma beg sekolah je aku tak minat Morgirl sebab GIRLY sangat . HEHE ~

Tu je lahh barang sekolah yang aku beli . Sikit kan ? beg sekolah , stoking dengan pencil box je . HAHAHA simple ! Mama cakap 'at least adek semangat sikit nak pergi sekolah , Sham kan dah takde kat situ ' Eish mama ni , sedih itew :(

Takpe lahh , puas hati dah dengan apa yang ada ni . But lainkali kasut Polo ye mama ! *aku dah teringat-II pulak , payah lahh :D  Wish me luck SPM next year 2012 ~





Saturday, 24 December 2011

Happy Birthday Amer :')



Birthday dea 25/12 tapi saje update hari ni :D


Err Oke haritu aku update birthday boyfie aku but sekarang birthday sape pulak kan ? Err Amer ? Who is he ? Wakaka , Amer , he's my ex bf , oke ex je kan , kenapa aku perlu engat dea lagi ? Sebab dea engat birthday aku , 28 April haritu sebab tu aku engat birthday dea :') . Serius terkejut gila babengg masa dea wish birthday aku tu sebab aku pikir dea dah delete nombor aku tapi ternyata sampai sekarang nombor aku still dalam contact phone dea sebab lepas SPM haritu dea contact aku lagi tapi teada layanan diberi  :') *terharu sedangkan nombor dea aku dah delete , hewhew ~

Dan dan esok birthday dea yang ke17thn *sungguh lambat awak lahir Amer :') Err rasa macam nak wish tapi rasa macam tak perlu sebab aku cakap kat kaw yang aku dah tukar nombor so kalau aku contact kaw mean aku tipu kaw lahh eyh ? Hm takpe lahh , maybe kita patut lupa tentang kita ~ So aku wish kat sini je even kaw tak bace but ex kaw sorang lagi tu bace . Sape ? HAHA , kaw lahh sengal , yang jealous tak habes-II dengan aku tu :*

Oke-II kita nak start bagi ucapan ni . *wow dah 2 perenggan baru rety nak bagi ucapan ? >.<
Awak-II , orang nak ucapkan selamat maju jaya dalam hidup awak dan sekarang awak dah dapat kebebasan yang awak nak selama ni . Orang bahagia tengok awak bahagia dengan perempuan tu . Take good care of her oke . And promise me , jangan buat dea macam awak pernah buat dekat ex awak sebelum ni , kecuali aku . Sebab kaw tak pernah buat apa-II kat aku pon , Thanks for that :)
Miss you dude ~



Friday, 23 December 2011

Semua tinggalkan aku :'(




Chun gilak , Reyna Sazlina *satu-II nya adek yang baek gila akan tinggalkan aku . Wow chun , dea baru lepas dapat result PMR yang agak membanggakan jugak lahh :') Proud dengan pencapaian dea . Goodjob lil sys ! Dan tengah syok chat dengan dea , dea cakap nak pindah Sulaiman . Err tersentap bhaii ! Rindu gila kat dea , dah lama tak lepak dengan dea :'( Lepas tu dea cakap nak pindah sekolah pulak kan . Wow memang best arh .

Dua orang yang aku sayang akan pergi tinggalkan aku tuk life masing-II . Aduhh *nanges pulak ! ==' Stop it Tieyya , ada rezeki kaw jumpe jugak dengan Reyna . Aduhh sebenarnya tak kuat sebab selama ni dea always ada dengan aku tapi kalau dah pindah nanti dea still engat aku ? Still boleh rapat macam sekarang ? Still boleh tolong aku bila aku down or need someone ? Still boleh ke ?? :'(

First tyme aku nanges sebab adik ankat , sebab before ni , ada je adik ankat tapi tak serapat macam dengan dea ., Yelahh , kiteorang stay asrama sama-II tahun lepas , pergi makan sesame , study sesame , everything buat bersame cume kalau bab-II salah laku , *aku sorang je kena HEHE ! Tahun ni aku tak stay asrama , dea pun follow tak stay asrama. *so shuitt >.< So bila tak stay asrama tu of course hp kat tangan kan ? Tehee ~ Setiap hari aku texting dengan dea , start balik sekolah *tu pun kalau aku tak tidor petang :D then continue lepas aku study , dalam pukul 10 text sampai pukul 11 malam , macam-II kiteorang bercerita , start dari sekolah , about bf dan lastly about our friendship ! Ohh God , banyak kutt kenangan sweet dengan dea . 

Hm end about my lil sys , then about my bf ! My important person , b , sumpah berat nak bagi awak kerja kat Genting ,sememangnya orang TAKNAK awak kerja sana but thats your parents choice , I cant do anything . Awak naek Genting hujung bulan ni , hm everyday saya menghitung je hari awak akan pergi . Its hurt b . :'(
Im scare but ramai kawan-II saya bagi support dekat saya supaya kuat , even tak rela langsung ..B , janji taw , setiap minggu walau sesibuk mana pun awak , awak kena datang jugak jenguk saya kat asrama ! Sekejap pun jadi lahh , asalkan dapat tengok senyuman dan mata sepet awak tu :) Saya tahu mungken lepas ni saya tak dapat perhatian dari awak lagi macam sekarang tapi sebab awak kerja takpe lahh , kita faham :') I love you b ~

#Reyna , janji dengan akak yang awak takkan lupa akak taw . Ada probs , share dengan akak , akak akan tolong awak macam awak buat kat akak selalu . I love you budak gemok ! :')

Thursday, 22 December 2011

WHAT THE HELL =='





Oke dont ask me about the picture in my phone tu . Bende tu jadi sendiri . Nak kata aku save lagi gambar dea dalam phone , tipu sangat lahh *nak mati dengan Sham hape :D aku dah delete gambar dea dari phone aku sebab aku save kat dalam pendrive . Hewhew >.< Harap kaw tak bace entry ni k b , kalau tak confirm ribut ! Cousin aku pun pelik , dea cakap aku save lagi gambar Syahir but sebenarnye takde langsung dah . Nak delete tak boleh , Setiap kali saya dengar lagu mesti keluar cover album gambar awak . *sejak bila kaw jadi pencipta lagu ni =="

And and yang aneh nya , gambar awak pakai baju pink tu je yang keluarnya ==' *kalau keluar gambar yang pakai baju warna hitam tu comey gak >.< And and ada lagi ni , gambar awak tu keluar pada lagu yang saya 
minat je ! Grrr ! Saya tak kesah pun pasal gambar tu , tapi saya kesah pasal Sham , buat nanti dea tengok phone saya lepas tu ada gambar awak , huwaaaa apa aku nak jawab ?? :'( Macam lahh dea percaya kalau aku cakap benda tu keluar sendiri . Hukhuk !

Hm sampai bila gambar awak tu nak appear kat screen phone saya ? kalau dah jadi cover album tu mean selagi lagu tu ada dalam phone saya lahh eyh ? Pun tak jugak sebab ada lagu saya dah tak minat , saya delete lepas tu saya masuk kan lagu baru , ada gambar awak jugak . Err WATTA -..-  grrrr ! Jadi kesimpulannya selagi saya pakai phone tu , selagi tu lahh gambar awak ada ! :| 

Mampos lahh aku dengan Sham . :'(



Wednesday, 21 December 2011

Try , try and try ~ ~





Oke dah lama aku tak menanges sampai mata aku bengkak . Honestly , ni kali kedua aku nanges hebat ohh sampay mate aku bengkak , last dulu dengan Amer for sure dan yang selepas dea tu ewm *takde pun sampai bengkak , sekadar cukup syarat je , muhahaha xD Tak kelakar lahh gile ==' Err malam tadi tak text pn dng b kite , pasto aku rindu sangat , aku text lahh jugak , takde respond , aku call dea , hmm suare mcm tak brmaya je b kite ~

Then text-II *sumpah dingin , jujurlahh , susah nak maafkan dea tapi aku rindu sangat so aku ketepikan ego dan sakit hati aku sebab aku rindu Sham ! :'( Lagu Peterpan -Semua Tentang Kita ni lahh jadi peneman aku . Menanges aku bila dengar lagu ni . Hm dalam text malam tadi , takde satu text pun dea panggel aku 'sayang' , seriusly , sedih :| Tapi watlek sudah Tieyya , senyum je ~

Masa keluar makan , mama perasan mata aku bengkak , tapi aku cakap , maen gosok mate tadi , hoho . Tapi mak aku tu bukan lahh bodoh kan ==' dea cakap 'gadoh dengan Sham lahh tu' sumpah , tersentak mama cakap macam tu , *maluuu >.< Oke back to Sham , aku tahu dea kcwe dng aku sbb aku tak brsyukur pn dea dtg jaoh-II , ewm dea happy dapat jumpe aku tapi aku ? :| Aku tahu dea cuba bahagiakn aku dengan buad macam-II tapi aku tak hargai langsung . Pukul 2.51pagi dea text aku pajang gilak , tapi pukul 6.15pagi baru aku sedor , zzzzz ! Then satu je aku reply ' i love you boo :)' 
Saya tanak gaduh lama-II , saya takut awak makin jauh dengan saya . Past is past , saya lupekan pasal semalam even payah :') I love you boo more than you know !! 

21/12/2011 < - - bad DATE I ever had :'(





Macam sial gile lahh jumpe tadi . Cakap kat aku nak jumpe sekejap je sebab nak balik dah , oke fine takpe . Dea cakap nak jumpe membe dulu kat Medan , oke takpe lagi . Aku pun round-II dulu dengan Adah , then aku lalu kat Medan nampak dea tengah syok makan-II dengan Fazli , awek Fazli dan Kak Yana , oke fine . Tu lahh yang busy sangat tu kan awak ? Ohh oke , takpe , saya tunggu lagi awak text saya .

3.51 petang , aku call dea sebab hari dah hujan , tanya kat mana semua lepas tu jumpe lahh , sumpah  tak sampai 5minit jumpe weyh ! , macam @#$% ambek kaw , semua aku dah keluarkan ! Bengang kutt , oke , kalau Fazli nak lepak dengan awek dea so kaw tak boleh nak lepak dengan aku ? Tak boleh tunjuk aku kat deaorang ? Tak boleh deaorang tengok kite date ? Macam tu ?? WATTAFAK weyh , kecewa gyle dengan kaw harini . Dan masa kaw jumpe tu pun macam nak tanak kan ?

Weyh , kalau kaw datang sekadar nak teman Fazli date je , tak payah cakap kat aku yang kaw ada kat sini . 
Takpe weyh , aku faham , tak payah lahh nak buat aku tertunggu-II kaw macam %^^&&* Siall !
Aku rindu kaw gile babengg dow , rase nak menanges je bile kaw cakap kaw nak balik dah . Oke takpe aku senyum lagi depan kaw . Aku boleh lagi cakap 'I Love You' kat kaw even aku berat gile nak cakap macam tu sebab aku nak lepak dengan kaw lagi :'(

 4.02petang , aku otw balik , aku nampak kaw elok lagi minum-II dan bersuka ria kat Medan , oke takpe weyh . Mungken dengan aku kaw tak bahagia kan ? Mungken dengan aku kaw tak rase bebas kan ?
Takpe lahh , mungken ni perjumpaan terakhir kita sebelum aku sekolah dan kaw kerja . Takpe weyh , memang aku fobia gila date dengan kaw kat luar dah ! Sumpah Zafrul Hisham :'(

#Thanks bagi aku perasaan ni . Perghh ! hancur gila kutt hati aku , bersepai dow , ni nak kutip balik , memang payah arh kan . Terimakasih awak , orang hargai sangat . Mungken awak takkan faham perasaan saya kan ? it's oke . Im still love you :')




Tuesday, 20 December 2011

Radit dan Jani part 1





Ni lahh cerita yang aku maksudkan tu . Enjoy your movie yaa . Tengok lah weyh ,. tak rugi sebab sumpah best . Ni kalau masuk panggung wayang confirm tiket habes cepat . hoho *tak tipu oke >.< 

Radit dan Jani

^
|

|

Oke aku bukan nak cerita pasal ASSALAMUALAIKUM tu ==' tapi cerita RADIT DAN JANI . Sweet ohh cerita ni >.< mula-II cerita neh tak menguji langsung hati aku , sebab memang banyak scene sex , OMG but lama-II baru aku faham jalan cerita dea . Sumpah sedih . Kalau korang tengok , confirm korang turut menanges kutt .

Oke cerita ni mengisahkan tentang sepasang suami isteri yang hidup dalam kemiskinan , diaorang kahwin tanpa restu dari parents perempuan tu sebab lelaki ni takde ap-II pun . Harta lagi lahh , sedih tapi perempuan ni terima lelaki tu seadanya sebab sayang gila babengg . And bla .... bla ... bla , tanak crte lebih-II , korang tengok sendiri lahh kalau rajin oke . Meleleh airmata aku weyhh , 

Bila aku dah tengok cerita-II menginsafkan macam ni , mula lahh aku terfikir pasal salah aku kat bf tercinta aku kan , heheh ~ I LOVE YOU MORE THAN YOU LOVE ME , I MISS YOU SO MUCH AND I NEED YOU FOR THE REST OF MY LIFE BOO :*








Monday, 19 December 2011

Semoga cepat sembuh :|


Makan makanan y berkhasiat oke awakk :')

Even he just my ex but tipu lahh if aku cakap langsung tak risau pasal dea . Hmm baru-II ni dea text aku bagitahu pasal kesihatan dea , memang sebelum ni dea ade mengadu yang dea demam , dekat seminggu dah . Petang semalam dea text lagi bagitahu pulak yang dea ad kat hospital , serius risau ohh :( 

Hmm aku just mampu bagi dea semangat je , tanak bagi dea down dengan situasi dea . Semoga dea cepat sembuh Ya Allah , aku tanak tengok dea sakit , kasihan sangat kat dea Ya Allah . Semoga dea kuat lalui ujian Allah ini . Amin :')

Perbezaan Mesej Lelaki Dan Perempuan


Alolo , omeyy angat >.<

Heyy saje menggedik malam-2 buta ni nak buat entry pasal lelaki n perempuan . Kebanyakan lelaki yang aku couple , dorang memang tak pentingkan sangat pasal tanda baca or whatever lahh kadang-II menimbulkan tanda tanya pada aku *mesej dea tu marah , suka , benci or apa-II lahh kan . Korang pernah rase macam tu?
Hah , ada tak yang lebih kurang macam yang aku nak tunjuk ni ??

|

|

V

AMINAH : i benci sangat kat you !
ABIDIN : i benci sangat kat you.

kebanyakan perempuan lebih mengekspresskan perasaan melalui tanda baca berbanding lelaki. sekali baca, nada ABIDIN tu macam lembik je kann ? haha. oke. kita tengok lagi.

AMINAH : kita jumpa kat kl sentral petang ni. oke tak ?
ABIDIN : settle ! kita jumpa petang ni !

bila baca mesej seperti ni, AMINAH mesti fikir yang ABIDIN sedang marah. sebab ape ? sebab ABIDIN menggunakan tanda seru dibelakangnya ( ! ). padahal, ABIDIN langsung tidak mempunyai niat sedemikian malah mungkin happy nak jemput gf dea kan *kutt lah -.-.

mengikut kajian aku lah kann, kebanyakan lelaki tidak begitu mementingkan tanda baca. yang penting bagi mereka adalah content mesej tu. sedangkan, perempuan sangat mementingkan nada, tanda serta susunan ayat. malah content itu sendiri. so, no wonder lha kalau ade lelaki merungut, susah nak jaga hati perempuan. ye dakk ? namun, bergantung pada jenis lelaki jugak lha. kadang tu, ade je yang taip mesej macam perempuan. kena pepandai kenal lha.

oke. cuba tengok ni pulak.

AMINAH : i ade exam esok. i harap, u doakan i tau. doakan i boleh jawab :)
ABIDIN : insyaAllah. i doakan

ABIDIN tidak menggunakan nokhtah. respond macam pending je :P maksudnya ??

Hah , kalau dapat kat aku ni confirm kena maki dah , naseb baek bf aku tak macam ni . Tanda baca dan huruf besar elok tersusun . Ahaks !

You win my heart at the first sight



Oke sebelum masuk topic kat atas tu , aku nak cerita lahh , tadi saja 'melawat' blogskins ,  ingat senang sangat letak blogskins kat blog rupanya , susah sebab semua kena buat sendiri . Perghh ! Elok-II aku rajen nak tukar template tros jadi malas :D Nanti kalau rajin aku tukarlah template , sekarang aku malas sebab pakai broadband *lembab pakai natang ni ==' Oke end pasal ni . Nak cerita pasal topik pulak ~

Actually aku ni seorang perempuan yang cepat bosan ! mean , bila dah banyak kali aku tengok , hah mula lahh aku nak tukar . hp aku pun macam tu jugak , kawan yang rapat dengan aku ada lah perasan kan , dea cakap 'Tieyya , aku tengok kan , takde satu pun phone kaw yang lekat sampai setahun , paling lama pun 6bulan je' Yeahhh ~ u ryte babe , aku memang jenis macam tu lahh :( Hmm mama aku ada lahh jugak marah aku , dea cakap kalau ada tabiat macam ni bahaya dek oii , nanti kaw dah kawin mcm mna ? -,-' Hmm ye tak ye jugak , Tanak lahh tukar-II , cukup lahh sorang kan :D 

Tapi pada siasatan aku *macam investigator pulak ~ Hee aku sedar lahh kan yang semua boyfie aku tak kekal lama , paling lama pun dulu 2tahun lebih , tu pun aku tak setia *jujur ni :') Dea pun tak setia so adil lahh kan . Ahaks ! Bukan aku tak puas dengan sorang jantan je tapi memang tabiat macam tu , aku tak pandang harta or rupa dea tapi ntahh arh , susah nak cakap , maybe orang yang alami macam aku je yang akan faham . *Ada ke orang perangai mcm aku ? ==" Whatever lahh . 

Hmm dan kalau aku setia pun kan memang tak lama jugak relation kiteorang . Kalau bukan aku yang buat perangai , ofcourse lahh couple aku yag buat perangai kan . Hee ~ Dan dan , nak mengaku ni , gambar yang korang nampak kat sebelah , tu . Alahh yang pakai 'kulit katak' *frogskin tu , hahh dea couple pertama aku yang couple balek dengan aku tapi tahan lama . Faham tak ?? Err maksudnye , aku pernahlah couple balek dengan ex aku tapi confirm tak lama , sebab ade je masalah nye , jujur lahh , paling lama couple balek pun sebulan lepas tu masalah datang then break ! Huhhh suck -..-

Dengan orang pakai 'kulit katak' ni agak laengg plop . Koy pun tak faham . Kiteorang selalu sangat gaduh nye, ofcourse lahh aku yang mule dulu kan , HAHAH *lepas tu , aku jugak yang nanges nye ! Dulu masa couple dengan dea honestly , aku banyak bersabar dan mengalah dengan dea .  Orang cakap itu ini pasal dea but aku tetap percaya kan dea . And one day anything berubah termasuk lahh perangai aku . And bla... bla... bla *oke ta pyh thu lahh apa yg trjd kan . Cukup lahh aku cakap dea mengubah aku :)

From seorang yang sangat penyabar kepada seorang yang sangat panas baran macam sekarang . HAHAHA 
dan sekarang dea pulak yang banayk mengalah dan sabar dengan perangai aku , hewhew *padan muke kaw b :p kadang tu aku saja buat dea marah , nak tengok sejauh mana dea bolah 'angen' dengan aku , hehe , kalau datang ego dea tu jangan harap lahh dea nak pujuk aku tapi ego aku lebih tinggi dari dea . Dea buat tak tahu sekali je , berganda aku balas balik . *soryy b , saje nak test >,<

And now , aku dah faham perangai dea dan dea dah faham perangai aku . Memang kiteorang bukan macam dulu dah . Dan aku accept tu sebab peredaran usia dan pemikiran . Aku rindu relation kiteorang yang lama.
Sebab yang lama , setiap hari date kat sekolah . HOHO , tapi tahun depan takde dah dea :( 

Kena lahh terima kenyataan kan , its okayy . But satu je yang tak berubah , kite still sayang awak dan percayakan awak sama macam dulu jugak  b . jangan pernah tipu saya lagi keyy b ~ Muahhxx kat dahi >,<



Sunday, 18 December 2011

Holiday :)


Oke seperti yang telah di post kan kat status kita semalam 17/12/11 , office mama kita anjurkan hari keluarga kat Gambang Resort City . Tapi sikit pon tak enjoy sebenarnye , haha sebab hujan dow , semua bende tak selesa nak buat . Sukaneka pun aku tak masuk duk tepi bela tudung je >.< *poyo ~  Dan dan masa  aktiviti sukan sedang berlangsung , aku dok sorang sebab mama sebok bagi sokongan utk kengkawan dea yang masuk acara tu *dea tak masuk sukan ape pun tapi dea sorak lebih :D HAHA , 

oke-II sambung balek , hah masa sukan sedang berlangsung tu , aku usha sorang mamat ni , tapi dah 20tahun kalau tak silap lahh , hensengg weyh , rambut ala-II korea *oke gyle korea :D dea kusyuk sangat layan adik kecik dea . Dea ciom pipi budak tu , dea peluk nye , kejap-II dea dukung . Nampak macam sweet gile arh . Tergoda siot >.< B , kite nak awak macam tu , haha , comel ohh *kaw ankat anak buah kaw yang name Tira macam aku tu , depan aku , boleh ? ;)

Selame 4jam aku kat dalam theme park tu , jujur aku cakap , mata tak lepas dari pandang dea dengan adik dea . *sesekali dea pandang aku while smile . Hee , maybe senyuman sebagai 'abang kpd adiknye' =='
Err whatever , tapi aku tetap suka tengok cara dea layan adik dea . Err oke habis topik ni . Sukan sepatot habes kul 2 petang tapi aku ajak mama gerak Kuantan . Dalm pukul 12lebih kiteorang gerak , sebab boring , dengan hujannye lagi , sama basah je macam budak mandi kolam padahal dok bawah khemah je kutt =="

Tidur semalaman kat Hotel Zenith , *berhadapan dengan ECM ~ Belah malam kiteorang gerak ECM dan aku tersangkut dengan sehelai seluar jeans jenama JEEP ! Harga sebenar RM 175.90 tapi ada less *merasa lahh aku , kalau tak , merasa pandang je lahh . Hee ~  Aku terpikat kat sehelai baju ni , banyak kali jugak aku pusing kat situ dan belek baju yang sama, harga Rm89.90 , bangga pergi tunjuk kat papa tapi hampa , papa aku cakap macam baju tidur ==' *kemeja tu weyh , boleh papa aku cakap macam tu . grrrr!

Keluarga Bahgia >.<

Zenith Hotel <3

Gambang Waterpark -.-
Dan puas jalan balik bilik then tidur dan pagi tadi gerak pergi Berjaya Megamall , hajat nak maen bowling , tapi full semua link , sedih + hampa ohh :( Takde rezeki , takpe lahh . Ajak mama pergi tengok wayang cerita Songlap ,jawapan diberi 'Alahh bukak je youtube nanti' . Seriusly , bengang :(  Takpe lahh , mama cakap , lepas SPM awok nak g mane pon pergi lahh tapi ad 'guard' jng pergi tempat tak senonoh , awok jalan lahh puas-II . Dengar mama cakap macam tu , excited gile nak habeskan SPM tahun depan . HOHO ! 

Oke lahh takde point nak cerita dah . Penad tak hilang lagi . rest dulu , tata :)