Friday, 30 September 2011

Cikgu sucks !

Weyh fuck lahh na tudoh-2 students 4H curi duet student 4K . Setakat rm50 dng rm 90 tu , parent kami mampu lagi lahh nak tanggung kami . Tak pyh nak mencuri segala ! Yang paling bengang bile ad pulak cikgu yang melaga-laga kan students kls 4H dng students kelas 4K , nak suruh kyteorg brgaduh sesame membe. Klau budax kls 4K trmakan hasutan cikgu tu,sumpa aku ckp korang BODOH ! Nampak sgt ckgu tu sj nak porak-perandakan persahabatan kite sesame membe weyh . Korang pikir arh, kelas 4H majoriti ramai Cina,diaorang semua anak-2 orang kaye weyh,stkt duet korang tu diaorg tak batak lahh weyh ! Yang Melayu pulak,12 org jea, 6laki n 6perempuan tp td hny ad 8 org jea Mlyu, lg 4 ad kem. Korang ckp duet tu hilang waktu rehat,kyteorg rhat lmbat pukul 10.30 bru kluar dr library sebab ad seminar Addmths ~ Kutt ye lahh kyteorg na buad , mne sempat weyh . Mase suntuk , pikir logik arh . Then waktu spotcek td ttbe salah sorg bdax kls korang jpe brg-2 yg dlm dompet mien kat ats kerusi membe korang sndry, cikgu tu still tak puas hty , mseh hasut korang dng menuduh dax kls kyteorg pulgkn sbb kyteorg trun lmbt wktu spotcek td,. Yang babun tu pun satu , takkan nak berlari kut bile dengar na buad spotcek *mcm bangunan nak terbakar plop beria mcm tu . Kyteorg kms kls dlu , pack brg-2 skla smue cuz to lmbat , tu pun nak jd hal ke ? ==' Kalau betol lahh nak tudoh kyteorg , cerr bg alsn kukuh cked . Butuh kaw lahh weyh nak rosakkan persahabatan kyteorg ! Kls 4H td melawan sbb kyteorg thu kyteorg tak salah ! Mmg tak lahh nak biar jea cgu buad mcm to kn , kyteorg bkn bdax kls bodoh yg mmpu diam jea klau cgu buad ap-2 . Maaf lahh if 4H kurang ajar td , adil lahh cgu buad dajal kat kami so kami bls arh blex . Its fair okeng ! Fuck kaw :P

Friday, 23 September 2011

Happy Birthday bie ~

Untunglahh kalau dapat kek mcm ni ;)

Hah nampak tak kek to ? Lawo kan , kalau aku dapat kek mcm ni , aku tak mkn , simpan jea :D
oke-2 , bkn nak stry psl care-2 nak buad kek ni but nak wish birthday tox gula hati saia 'Muhd Syahir Firdaus Bin Roslan' :) bie , even sayang tak dapat celebrate party birthday bie kat bandar esok but sayang jadi orang 1st wish pn dah happy sgd dah ! saggup tahan mate ni , punye arh nak jadi orang 1st nye , hehe ~ So kat cny syg nak ucapkan Selamat Ulang Tahun bie , untunglahh ramai orang merai kan awk , saia rai kn awk lmbat cked ye ? Syg bkn sengaja ta celebrate birthday bie to oke , but sebab syg kne g KL esok . Sedey kutt ~ :( ap-2 pon syg doakn semoga dua puluh empat haribulan sembilan tahun dua ribu sebelas kali ni membawa tuah dan kebahagiaan yang berpanjangan dlm life bie ya :) Semoga Allah beri kekuatan dan kesabaran pada bie tox lalui ujian dan dugaan yang diberi . Goodluck jugax for your exam akher taon ni okeng ! Ape pon yang bie lakukan , syg akn sentiasa support . ILoveYou bie <3

Thursday, 22 September 2011

Pengakuan :)

Muahaha , bile teringat blik , rse mcm lwak jea sbb dea mengaku kat aku tntg call pkay numb umie dea , text pkay numb membe and call pkay numb membe . Hikhik , tao pun trse bile aku buad entry 'Don't make mess'  Conversation : tieyya, amer terase dgn entry tieyya yg don't make mess tue :(
perlu ke , mne ad aku mentioned nme kaw kn .
Okey larh, amer ngku yg amer buat semue tu :(
at last ! ngaku pun , asl kaw buad gtu ?
tieyya,amer ade alsn knp amer buat gtu k !
oke aku thu . 1st sbb kaw tak prcye aku dan lbih prcye kat gurl to , 2nd, sbb kaw tak pna nak try fhm aku 3rd , kaw tak knl aku spnoh nye lg , kan !!
dok,erm sbb ex org ade bukti but tieyya juz ckp mlut je,mcm mne nx cye.Skg nie amer xtau nx cye sp dah but amer syg tieyya sbb tu cri blik.
Fuck kaw lahh jntan , cmpak longkang jea syg kaw to or bg kat awex kaw . Aku anggp kaw kwn aku , cz aku da ad bf ,tp klo tak bole na mbew tpew arh , ta heran llu (:
tieyya,jng gni. Amer cnfius ah.Amer syg tieyya,ta kesah pn tieyya ad bf but pliss kte kwn blik!!

grr ! tak clear plop =='
#FUCK kaw dow ! Sedekah je arh syg kaw kat awex kaw to . Oke if kaw really-2 syg aku please bagi aku bahagie dng org yg aku syg . Aku trme kaw jd kwn aku pn da ckop baek weyh ! Thanks Kbaii *aku harap sgt kaw bce !!

Wednesday, 21 September 2011

Ingin awak tahu ~


 tiap kali saya jumpa awak kan, saya rasa berdebar la. Tak tahu kenapa, tapi itulah yang saya rasa tiap kali dengar suara awak. Saya jadi gugup. Tak tahu nak cakap pe . heee ~~ awak maybe tak secomel orang lain. Tapi bagi saya kan, ada sesuatu yang istimewa pada diri awak ni. Kalau jumpa awak kat sekolah, saya selalu je buat – buat lalu belakang awak. Konon saya nak pergi tanya soalan kat cikgu la. Padahal saya nak tengok awak. Satu hari tak tengok awak, saya rasa rindu sangat. Rasa cam tak lengkap aktiviti saya hari tu. Awak tau tak? Kalau awak tak datang sekolah kan, saya rasa gelisah ar. Bimbang pun ada. Kalau boleh saya nak tanya semua kawan – kawan awak, kenapa awak tak datang sekolah hari ni? Awak sakit ke? Sakit apa? Teruk ke? Saya nak tanya semua tu sebab saya sayang awak. Saya pedulikan awak. Hari tu kan, ada orang gossip pasal awak la. Dia cakap awak gedik. Saya apa lagi, terus naik angin. Saya sound kat dia. Dia pulak yang marah kat saya. Cakap saya saja nak backup awak. Tapi sebenarnya saya marah sangat kat dia sebab cakap buruk kat orang yang saya sayang. Saya sayang awak dan saya tak kisah apa yang orang lain cakap. Biarlah. Peduli apa yang mereka cakap. Cinta saya sedikit pun tak luak bila dengar gossip diorang tu. Saya sayangkan awak walau apa pun yang orang cakap pasal awak.

Hahaha still tak dapat lupa time saya mula – mula nak ngorat awak. Awak macam tak layan kat saya. Cakap saya gedik la apa la. Tapi sebenarnya saya cintakan awak. Macam – macam cara saya buatkan. Tapi akhirnya awak sangkut jugak kat saya. Waktu awak terima saya sebagai kekasih awak kan, saya dah bersumpah pada diri saya yang saya akan jaga awak selagi saya masih bernafas. Saya sayang awak. Kalau awak deman, saya nak jaga awak 24 jam. Kalau awak nak makan apa – apa, awak cakap je, sure saya akan carikan untuk awak. Saya just nak tengok awak gembira, itulah yang menggembirakan saya. Tapikan baru – baru ni kenapa awak macam tak layan saya? Saya ada buat salah ke? Saya ada kutuk awak ke? Maaflah kalau saya ada buat apa – apa kat awak. Saya tak bermaksud nak sakitkan hati awak. Saya sayang awak. .. maaf k sayang? Awak maafkan saya tak? Ouh satu lagi, petang tadi, saya nampak awak nak sangat piano kat kedai muzik tu. Saya belikannya untuk awak. Haha mahal jugak piano tu. Duit saya just tinggal RM50 je. Saya ingat nak tolak je piano tu sampai rumah awak sebab hari ni kan birthday awak. Heee ~~ saya nak buat surprise. LAgipun romantic sikit kan kalau saya tolak piano tu dari kedai sampai umah awak.. hohoho sebenarnya saya takde duit dah nak upah diorang suruh hantar piano ni sampai umah awak .. hahaha..

Laaaa awak! Tadi hujan la.. habis basah saya .. saya buang jaket saya nak tutup piano . still tak dapat tutup sebab piano kan besar. So saya amik canvas kat tepi jalan tu, tutup piano. Tapi saya tak jumpa canvas untuk saya. So saya basah dek air hujan. Takpe lah, janji piano yang awak nak ni tak rosak dan tak basah . Kalau basah mesti rosak kan?? Saya basah takpe, saya boleh kering balik. Piano kalau rosak kena beli. Tak boleh nak baiki. Saya tak pandai haha … ouh, hujan dah berhenti. Dah nak sampai kat umah awak ni, saya berhenti kejap. Nak beli air. Hauslah wak. Eh! Eh! Piano tu bergerak la .. jap jap, saya nak tarik balik piano tu. Nanti kena langgar dengan kenderaan, hancusss .. hahaha kejap ye wak. Takpe air tu boleh beli pulak nanti. Janji piano yang awak nak tu tak hancusss …

Awak.. saya dah ada depan rumah awak ni. Heee~~~ ouh ya, lupa. Saya off telefon tadi sebab nak jimat bateri. Jap saya on henpon saya .. haha awak buat 6 miss call? Haha jangan risau la. Saya tak lupa birthday awak. Saya takkan lupa la wak. Awak. Awak tengok kat luar ni. Saya ada kat luar . tengah duk atas piano ni. Hahah ..

Awak? Awak? Siapa lelaki tu wak? kenapa awak pegang tangan dia? Ohh abang awak ya?? Kenapa tak cakap? Eh! Eh! Awak! Kenapa awak cium dia?!!! Siapa dia wak?!! awak! Siapa dia?? Kekasih awak ke?? Habis saya ni siapa wak?? jap jap, ada mesej sampai. Eh mesej awak la.. pending kott sebab saya off henpon tadi.. jap nak baca.. awak pe awak tulis ni? Kenapa awak tulis camni??

“dear, maafkan saya. Saya dah ada orang lain. Saya harap awak boleh lupakan saya”

Awak?! Senangnya awak lafazkan semua ni. Dia kekasih baru awak ke?? Awak. Kenapa awak buat camni kat saya? Saya rela berkorban apa saja untuk awak. Saya sayang awak. Ouhh .. maybe saya tak sesuai untuk awak. Kalau awak cintakan dia. Awak cintakan dia sepenuh hati awak ye. Jangan awak mainkan dia macam awak mainkan diri saya. Saya harap awak bahagia dengan dia. Saya tak kisah dengan siapa awak bercinta, asalkan awak gembira. Sebab saya hanya nak tengok awak gembira je … nah saya tinggalkan piano ni kat depan pintu rumah. Awak keluar la .. awak

Awak.. saya nak cakap sesuatu, saya tulis nota ni kat dalam hospital. Saya masuk wad sebab saya kena langgar dengan kereta time balik dari rumah awak. Sakit wak. kalau boleh saya nak tengok wajah awak buat kali terakhir. Saya separuh sedar time doctor bincang sesuatu dengan mama saya. Doctor ckp, peluang saya untuk hidup ialah  50-50.. otak saya mengalami gegaran yang sangat kuat. Kalau saya hidup itu adalah suatu keajaiban. Awak, saya nak awak tahu yang walaupun awak dah lupakan saya. Saya tak akan pernah lupakan awak sampai mati. Awak, saya sayang awak. Saya postkan surat ni kat rumah awak. Dan pada waktu awak baca nota ni, saya sebenarnya dah pergi .. buat selama – lamanya.

“Cintailah orang yang mencintaimu dengan sepenuh hatinya”

# Copy Paste jea , penad nak salin semua ;)

Tuesday, 20 September 2011

Don't make a mess !

Boyfie suruh aku enad number 6 ' sengal betol ==" so bile enad kat numb to tmbah dng statement dea 'bie cepat touching tp smpan dlm aty jea ' so harus lahh aku jage hti dea kan ?? :) So elok lahh kalau kyte tedak lg mmpunyai ap-2 hubungn KERANA hubungan kyte dah lame berakhir dan tak mungkin boleh back tugedha sbb aku nak brsama dng org yg aku syg dan yang menyayangi aku ap ad nye (: Kaw jge jea lahh budax one-four to baek-2 *budax lg so senang lahh kaw nak tipu . Aku tanak psal kaw , kanak-2 to nak brgaduh plop nan aku . Kalau dapat kat aku , senang jea muke bawah tapak kasut aku bole ? (: *mcm aku sangap sgd kat kaw =.= sumpah tak ,  bagi jea lahh kaw kat dea . Dan jng lahh kaw nak call-2 aku pkay numb umie kaw *mcm aku tak penah tao plop numb umie kaw to , sakai tak gentle lalu ~ If nak mintak maaf skli pn tak prlu lahh pkay hp membe kaw dan brlgak mcm membe kaw yang text aku , mcm aku tak knl cre kaw text . Lagi satu jng suruh membe kaw call aku smte-2 sbb kaw na dgr suare aku , sesak dow . Care kaw buat aku ni memang aku tak bole trme tapi Allah tak bagi aku menanges so aermte tdew pn tox kaw kli ni lps ex kaw fitnah aku dan mati-2 kaw prcye , nmpak sgd kaw tak prcye aku kan . Sokey , just remember this 'what goes around comes around babe ' jng datang kat aku lahh ~ Perasaan dah mati tox kaw . Tarikh 2/10/10 *tarikh cple dlu akn dtg taon 2011 ny but tarikh to takkan s'sweet 2010 BUT s'sweet 2011 (: Kbaii <3

Monday, 19 September 2011

Have fun ~

Seriusly , best gyle dpt hang out dng suga luv and mbew-2 dea ary Sabtu bru ny , semua spoting !
Yang paling spoting is Yoi (pacekk bf ) aku , hehe same umur jea , one-six tp dea dpt pgkat to na buad mcm mne kn , hikhik . Sebelom bertemu si dia , berdebar-2 jantung ny *mcm first date plop . Muahaha ! ngade ^__^
Bile nampak jea Supra Gold dea yang berkilat dan menyilaukan bijik mate to =.= sumpa , excited gyle ! Rase nak pelok jea sebab rndu sgd-2 3weeks ta jpe kut huy rndu trlerai jugak , hehe tapi tak peluk pon , smile jea ^^
*blushing lahh bf aku bce nie , muahaha ( ^ ^ ) u kachak sangat seyh ! *lame tak jpe meme lahh puji .
|

|

V




17/09/11
Tapi ad siket yang mmbuadkn aku agak bengang sebab u gedix pakai subang , naseb magnet jea , klau tak , mmg rabit telinge kaw , aku buad , huhh ! ==' Tyme makan plop ttbe kyte romantik *gatay plop u nak suap i kn , i ekud jea *rzki jng d'tolak :D lps mkn , kyte hang out dkt taman tasik , best da lme tak maen taman ;) pukul 3 u anta i pergi tusyen . Apa- pon , semua enjoy,ohh ya ! to Yoi , thanks sbb tlg kyteorang kes arito , syg aox ! To my suga luv , thanks sebab dah jempot and anta i pergi tusyen , i appreciate it . Thanks jugax for all u've done to me . I love you bie :)

P/S : ramay lagi yg ad but ta d'upload (;

Friday, 16 September 2011

Tak grand mcm korang :D

Oke-2 aku thu story aku nie tak se'grand korang ryte , but blog aku so ske aty lahh na stry psl ap kn :D hee ~ cenggini , semalam abg aku blex ttbe *tak soh dea blex pong ==" hihi , dea blex dng gf dea n gf dea adiahkn aku  bju n handbag . Lawo ! Aku ske , bkn sng nak dpt present-2 ni , lbih-2 lg dah besar kn . Kalau kecik lg to laen lahh *barbie pn bersusun dlm almri kn ;) mcm aku ! ngee ~ pnye lahh ske dpt present dr dea smpay melompat wox , sbb bag to mmg trend yg aku mnat ! hewhew . Thankyou sys , loveyou :D

Thursday, 15 September 2011

Sabo jea lahh =='

Sayang awak Syahir Firdaus <3
Hah ny nak crte btpe bengang nye aku ! Sebab bf aku ske sgd menganjeng aku , sebel tol --' Dea suke tengok aku mengamuk , *suke aku mti cepad lahh to sbb kne darah tinggi :D muahaha ! Aku selesa dng perangai dea sbb dea open minded n bijak dlm memeningkan otak aku =.= memang aku kuat touching pong ! *dng aox jea feel to ad ^^ sebab koy jelehh tengok orang gedix-2 dng aox ! Koy awex aox terang-2 kat fb to tp still menggeletat dng aox kn ? Bangang sunggoh ==' tp aku tahu kaw syg aku kn ? ^___^ *kjp aox koy , kjp kaw aku , mne stu ny ==" tehee ~ ap-2 lahh kn , yang pasti , saia bahagia dng awk *awk saia pulakk -.- suke hati lahh ! Awak-2 , saia sayang awk double - triple plus-2 . Muahxx-2 :*

Wednesday, 14 September 2011

Now I Understand

Thanks to Allah sebab dah bg jawapan kat aku . Patot lahh bnyk komen kaw dng dea rpe nye mmg korang ad hubungn kan . Hmm tahniah , at last kaw dah jpe pgnti aku . But knp tak pna na ckp kat aku ? Aku pn ad lyfe sndry ,  . But itu hak kaw kn , so aku harap kaw bahagia dng budax to .  Eykin <3 Amer :')

15 about me :D

1) Pernah menjadi ketua kumpulan nasyid waktu tadika dan mendapat naibjohan 
2) Mula bercinta ketika umur 10 tahun *satu taman jea , skrg pn sllu npak dea . Tego tak dah sbb mlu , :D
3) Aktif sukan lumba lari ketika sekolah rendah but skrg msuk menengah *segan dah !
4) First tyme naek flight ke Sarawak *syok abeh umur tyme to 12thn ,lps trial . haha
5) Tedak suka mengalah *terutama dng parent aku ;)
6) Seorang yang tak mudah touching !
7) Tak rety make-up ! Hanya memakai compact pwder , mascara n lip bum jea !
8) Tergolong dalam golongan budax nakal disekolah 
9) Fobia dng kucing ~! Don't ask me why ^__^
10) Manja dng mama sampai abg aku pn jelehh , muahaha
11) Aku friendly tp skli buad hal dng aku smpay mmpos aku fuck !
12) Mengidam hp Nokia N9 <3
13) I'm korean fans ~
14) Tak bole kena tengking *dlm hty ad taman !
15) Wanna be a good daughter for my parents,
good systa for my only brother,
good gf for my bf
AND
good friends for my classmates 

# I just need somebody to support me to change my attitude :)

Tuesday, 13 September 2011

macam kena sambar kilat ! =.=

Setepek aku kena 'sound' dng kekaseh haty . *malu bohh , muahaha ! ==" Serius tieyya ! Ewm oke , marah betol dea kat aku dow , sampai serentak update status kat fb skli gus update blog dea *pasal aku ! 
dea perli jea but sumpah menikam kalbu bhaii ! Mulut dea mmg pedas pn , klau kat tuisyen to , sllu sgd gdo dng bdax-2 ny . Hehe ~ Bie , wlwpun i tny u bout u'r status bagay to , tdew stu pn u ngaku yg u update brkaitan dng i but i tao u marah psl nie kan . I minta maaf sesangat-2 , i tao u syg i but u tak rety nak express kn mcm mne kn ? :) yang i ny pulak tak fhm-2 psl u , *payah lahh kn ~ but I dah tak thu nak buad ap dah spye u maafkn i , i  buntu ==" Bie for you info , i pn syg kat u more than i love him before but u buad ttaw jea *takkn lahh i sorg jea yang beria nak tnjuk i syg u bgay . Malu bohh , ^^ Dng u , lyfe i brbza sgd , i minta maaf sbb u trse psl 'mamat' to , i salah sbb tak bhgie kn u , buad u sedey , luke kn aty u ! Semua salah saia ! Bagi i chance tox pulihkn blik keadaan please :'[ Bie , awk mrah saia lg kn ? even awk oke jea lyn saia kat chat tp ble saia text , awk tak rep pon . It's okeng , i yg start so i lahh yg kena tamat kn smue ni kan :'[ 




#Please jng prnah hilang perasaan sayang awak kat saia ya ! I Love You Syahir Firdaus <3

Monday, 12 September 2011

3Months with him

Waktu-2 bru lepas bgn tdo lahh bnyk idea nak menules sebenarnye . Patot mbew-2 aku sllu tdo tyme exam , bnyk idea smpay ekh ? Hee lps ni aku gune plop :D Firstly , thanks to Allah relationship aku dng Cadburry Cuterkisses sudah memasuki bulan k-3 *bru bulan , belom tahun dah kecoh kn , hee ~ Biarlahh :P 

|

|

|
v

Tu jea aku nak cakap sebenarnye , but aku harap hubungan aku dng dea akan brtahan lame . *nak pecah rekod babe . Agak-2 bole challenge 2years 3months sebelom ny ?? :') InsyaAllah kalau teade yang mghalang dan banyak-2 bersabar . Bie , ILoveYou more than i love that guy ! *seriusly , aku mule sedar yang kaw penting gyle tox idop aku since kyte tak jpe for 3weeks kut :'( Rindu kaw sangat-2 dow . Saia jaoh dr awk skrg ny , jng nak menggatal , klau nak menggatal sgd tgu aku dah tdew kat dunie ny lg tao ! Saia tak curang dng awk sayang ! :') ILoveYou gemox , muahxx-2 :*

Saturday, 10 September 2011

Sayang korang :*

Fara and Aini
^
|

|
 Aini , Miema , Fara , Faikha and Ieza , thanks sbb korang care sgd psl aku . Tak pena aku dpt mbew mcm korang even dng M-E-T-A-L dlu :D  Waktu last sch sblm rye arito aku ta dtg kn sbb mte aku bengkak *menanges pnye psl :'( . Korang sanggup g cri duet syiling smte-2 na call aku pkay publik , na tny alsn aku ta dtg sch . , Terharu dow even korang buad aku jealous sbb ckp cgu bg duet rye . haha .and smlm pn aku ta dtg sch sbb mate jugak ! Tapi sbb mte aku merah *mama aku ckp mcm mte hantu dah :( blex sch kul 12.00 tengahhri phone aku bunyik , tgx txt dr fara :- 'tia , asal xdtg sekolah td ?' then txt from miema :- 'tia sygs , knp ta dtg skla td ?' finally from aini :- oit , asl ta dtg sch td , nanges lg ke ?' *yg 3org ny mmg bff aku dlm kls , yg lg 2org tu biase-2 jea tp baek jgak okeng ! :D Thanks dow korang care psl aku , msing-2 jwb bnde yg sme 'miss aku' and 'syg aku' ! jjur ke tak ckp mcm ny kad aku ? ;)  Hehe tak kesah lahh kn , yg penting korang mmg fhm otak aku , thanks sgd-2 kwn , tak sgke korang bole trme perangai aku yg gyle-2 ny , hehe :) weyh-2 , aku pn syg korang lebih-2 :D <3
Fara and Miema <3

Thursday, 8 September 2011

Couple kerana Sayang ~

Memanglahh kena cple sbb syg kn , takn sesaje jea kn . Oke entry ny khas tox bff aku . Weyh kaw bace taw , aku thu kaw ta syg kat bf kaw skrg sbb dea tdew mcm ap yg ex kaw ad , but weyh dr cre kaw stry kat aku to nmpk sgd kaw syg lg kat ex kaw . Sebelom kaw buad ap-2 keputusan , kaw fikir betol-2 , bf kaw skrg ny syg gyle kat kaw dow , mcm-2 dea buat spye kaw lpekn ex kaw to tp smue tak mmbntu kn :( Aku sbgay sahabat kaw pn syg kad kaw dan nak yg trbaek tox kaw , aku tkut ex kaw to akn skitkn aty kaw weyh . Enad , skli kaw dah trlajak payah nak undur blex weyh . Hmm mcm ny lahh , kaw buad solat istikharah , siape yg trbaek tox kaw , insyaAllah Allah akn bg ptunjuk kad kaw dow , kaw bnyk kn brdoa ya :) Aku support kaw dan aku tana tgx kaw menanges lg sbb fikir psl ex kaw . Aku mrh kaw bile stry psl ex kaw sbb aku nak kaw lpe kn mse llu kaw , bkn buad kaw asek tringt jea . Bile kaw sllu tringt , to mmbuad kn mkin kuad syg kaw kat dea taw . Kaw kena hargai ap yg dah ad kad dpn kaw skrg , kaw kena hadapi kenyataan yg idop arus d'teruskn . Faham syg :')  . Baii , assalamualaikum ~

Agak biadap !

Oke awl-2 tajuk dah 'biadap' kn , ni pulak nak brcrte , brtmbah lahh 'biadap'nye ! Oke it's about my school ! Sejak awal tahun 2011 nie , aku ad 2 org guru yang paling aku anti a.k.a benci arh ~ Prinsip aku dlm idop senang gile , kaw tak kacau idop aku , sumpah aku lagi lahh tak kacau idop kaw ! So bile ad org brni 'usik' aku mmg FUCK smpai mmpos arh ! *oke entry kli ni agk emo sebab aku dah bengang gule bohh ==' Knp ttbe aku fuck 2 org makhluk Allah to ?? Sebab ad sorg cikgu laki ni arh , Capital 'I' dea fitnah aku 'chantek' pnya ! Dea mmg tak tgx kiri kanan dah , pkay redah naek beca jea ! Even dea tak mengajar aku taon ny tp sumpah , aku hormat dea sbgai cikgu dlm sch to tapi bile dea buad 'taek' tox aku , hormat aku to dah brtukar jd fuck dow ! Dea fitnah aku smpay aku tension tox stay dlm sch to lg tapi parent aku tana tuka kn aku , sokey arh tak kesah sgd bab to but dea adlh punca utama aku KELUAR DARI ASRAMA bukan KENA BUANG oke ! Aku fikir satu jea , klau aku tros stay kad asrama to , cnfirm mkin bnyk fitnah dea akn buad kat aku , sorang lg cikgu ni Capital 'A'(pompuan) kecewa gile dow dng perangai 2 orang makhluk Allah ni , kate GURU PEMBIMBING ANAK MURID , sekarang ap citerr ?? Ad korang support aku ? Ad korang guide aku tox jd baek ?? ! Mane tggungjwb korang dow ?? ! Nak aku hormat korang ?? Haihh maaf lahh , aku  pandang korang mcm pndg 'anjing' *kasar bhse , tp kesah plop aku ? Mmg aku pna buad silap but kesalahn aku to bkn lahh smpay tak bole d'maafkn smpay kiamat weyh , mcm lahh budax-2 laen tak pena buad ? Dorg buad sgd cme blm tbe mse nak kantoi jea . Aku kantoi dlu pn mgken sbb Allah nak soh aku brbh jd baex mcm skrg ny ! Semua to sbb aku stay kat rumah skrg , idop aku lg teratur . Capital 'A' , since kaw pndg 'serong' kat aku , mcm-2 bale smpay kad kaw kn (to semue balasan) (: TAHNIAH ats semue balsan tox kaw *aku suke sgd tgx kaw kena blex mcm aku , HAHAH , biar kaw rse mcm mne sedey nye aku dlu :P kpd Capital 'I' plop , kaw tggu lg bnyk bale akn smpai kat kaw ats semue fitnah-2 kaw kat aku , aku brterimakaseh sgd-2 kat kaw krna dah sebarkn fitnah to kat aku , (: Aku plg bnci klau ad org ckp 'hormat guru sebab dea pelita ilmu' . Kaki atas dahi lahh weyh , jari tengah pulak aku bg ! Weyh bce ny 'HORMAT GURU YANG HORMAT KITE' :) Thankyou  ♥ ♥

Saturday, 3 September 2011

Pepagi Bute ~_~

(7.20a.m) - fmly aku semue dah bgn pg ni sbb nak pack brg tox blik Bentong , abg aku pulak pack brg nak blik UITM Shah Alam . Aku ? Hee mseh trbungkang di'ats ktil tnpa mghirau kn org laen tp aku bgn jugak sbb nak brsalam dng abg kesayangan *melemparkan senyuman tak ikhlas :D

(8.04a.m) - Sebelum papa aku brleter baek aku mndi kemudian dah wangi-2 , tros menatap notebook aku yg tr'cinta ^^ . Mak aku mengemas ruamh *opps ~ kantoi aku tak tlg , hee ;) tapi ttbe mama jerit nme aku sbb npak sim yg pena abg aku ambik dlu , aku pn dng pnoh semangat pg ambik , cehh *dah kna block pn sbb sim to mse aku form 2 , hee ~ msg plop melekat kat sim *tringt kenangan lme . HAHA jiwang ^_^ Malu plop ble bce blex msg-2 aku dlu . 

(8.20a.m) - Tetibe brniat nak idop kn blik numb to . *gedix btol . =.= Eh-2 tp kn numb aku yg skrg ny lahh yg pling lme kud ,setahun . Sbb numb-2 sblm ny , plg lme lahh kan ewmm 6bln jea kut sbb aku mudah bosan , ble aku rse numb to da lme pkay , aku akn tuka *sbnanye tana cntct lg dng ex bf ! HAHA sj cri alsn mcm to :D

(8.40a.m) - Berhenti mencatat dan perut suruh diisi . Dah ready nak blik Bentong ni . huhu rndu kat 4H Crew babe <3 

Back To Bentong

Err rase cuti nie sekejab amat *pdhal aku dah cti 12 hari , ambik cuti awal , biase lahh ~ hee . Rase dah tanak blik Bentong but rindu jugak mbew-2 kat sane , hmm nak buad mcm mne kn , aku school kat sane so na tanak kena blik jugak !  :'( Dah pjuk mama ni nak cuti lg 2 3hari tp jwpn mama , 'ahh mne fair , awox dah cuti awal psto tanak msuk skoloh plop ' Hmm redha je lahh dari kena bebel dng mama nty ~ Aini , Myma , Faikha , Fara and Ieza , aku rndu dah kat korang nty kite rmay-2 bwak kueh rye ye *tak pyoh ajk cgu mengajar , haha ! Suke-2 jea kn , hee ~ Owhh tak lupe nak bg ucapan kpd budax-2 yg amex exam Trial SPM lps rye ny , Good Luck , do the best , sean korang kn sbb rye tak tenang , haha ! *taon dpn aku plop rye tak tenang , siot tol ==" Tapew tieyya , lg setahun jea kaw dox kat Bentong to , abeh jea SPM , 'Bentong kate pergi , Temerloh kate mari ! HAHAHA ! Tak sabo nye lahh :D K lahh da maghrib , nak solat . Kbaii Assalamualaikum =)

Friday, 2 September 2011

Crazy kut :D

Hee ~ ap kena dng title blog aku kan , haihh eh-2 intro nye bgni sbnanye , stry ny dah lme tp ttbe aku trgd blex ble tgx mke abg aku tga tgx tv , haha ! *tdew kna mngne pn kn ? Huhh kesah plop aku :p oke-2 story nye mcm ny , abg aku ny bkn lahh seorg yg spoting mcm abg-2 korg to yg bole ngam dng otak korg tu ~ Hmm untunglahh korg tp aku ny abg aku ibrt cm bodyguard aku , mne-2 aku pg msty ad dea or msty dng pngthuan dea , mklom lahh , aku stu- nye bunge kad dlm fmly ny , so redha je lahh ap org buad tox kite kn :') So bile dea thu aku ad couple msti aku akn d'siasat mcm penjenayah , haihh pnad weyh tp aku thu dea syg aku thats why dea buad mcm to , aku tak kesah lahh dea kongkong pn , to semua tox kebaikan aku jugak . Kadang-2 to , aku tak bgthu pn aku couple dng sp , tp klo dah dea npak phone 24jam kad tgn kan mule lahh diam-2 dea amex then check text message and call psto dng mke tak brslh akn mengejek aku *sengal tol ==" kemudian akn menanye mcm-2 soaln dan yg plg aku suke apabila dea mn'judging' bf-2 aku seperti nye ' asal poyo sgd bf aox , dex' ( haihh sabo tieyya) 'carilahh yang brjenih cked , tak henseng langsong'( ahh ye sp yg brcnte skrg ny ) ==' . ' adex-2 , blex-2 brcnte dng mke lbih kuang jea hduh nye'(weyh bengang nye koy , jng lahh ktuk , bf koy to) Hah to adalah dari prkataan yg akn sllu abg aku ckp klau aku ad blaq muke 'huduh' *err tak brmksud nak ktuk tp knytaan abg aku sllu ckp mcm ny (bukan riak oke) ;) TAPI dng CADBURRY CUTERKISSES ny , abg aku ta ckp ap-2 pn , dea sllu smile jea klo bce txt dr Cad then dea seap tny sblm aku g tusyn to 'karang mkn dng cuterkisses ke ?' Hah trkejud aku dng dea ni *mmilh adex ipar dow =.= parak lahh mcm ni , hee ~

p/s hanya untuk suka-2 :D

Thursday, 1 September 2011

No Title ='(

Sememang nye First Love susah untuk d'lupakan ryte . Sama lahh still tak bole lupakn jugak . First love ke ? Hmm ya he's my first love sebab sblm ni aku cpl dng ramai lahh gak kn , tp haramm , ptus cked pn aku tak sdey , sayang memang sayang tp mcm biase jea *tak syg mcm nak mati tapi dng dea  beza melantun-2 *opss ske aty aku lahh na pkay bhse ap pon ==" he's different person dari first aku knl dea then couple kemudian clash seterusnya mnjd sahabat sprti sekarang :)) Dea lyn aku baek *mse couple dlu lahh , skrg pn baek lg but dea agx menjauhkn dri , knp ? Mgken dea da ta biase dng aku , sokey we still kwn . Eh-2 , mbew dea inform yg skrg dea brye kad Jengka *dekat dng Jengka mak sedare aku but dea tak contact aku pn sdg kn dea thu y aku rye kad Jengka ~ Oke-2 myb dea busy *pikir positif jea lahh :( raye kn , msti lahh sakan , nvm lahh ~ Ohh ya , arito mlm rye dea bangang g sahut cabaran mbew dea ajk race dng budax 'kmpung seberang' ! Hmm serius , risau tahap gaban tp dea to sme dgil jea mcm aku , aku nasihat smpay nak trcabut mulut pn haramm dea kesah ! ==' huhh but alhamdulillah everything oke , nothing happen . Fiuuu~ Lega :)) ap-2 pon awq , saia na ucapkan Selamat Hari Raya *even kite dah brmaaf-2an kad phone again kad blog saia ny , saia nak mintak maaf klau selama kite brsme dlu until now saia buad awq trguris hati , ataw skit kn hati awq sma ad sengaja atawpun tak sengaje . DUYLI <3 amer  One more , kirim salam sama umie you *she's the sweetest and kind mom to me =) *Opss , hee xD gurau jea aunty :D