Tuesday, 29 November 2011

I MISS YOU ALREADY ~



Suke sangat bf aku bile aku cakap yang aku akan balek Ahad nehh (4.Dis.2011)
Kite lagi excited nak jumpe awakk sebap to suruh papa ambek Ahad nehh , nak tunggu hari rabu , lmbat lagi wow ~ :[ esok last paper awak kan sayang , macam biase setiap pagi saia akan text awak bagi kate-2 semangat , bace taw muchukk ! ^ ^ malam tadi tak boleh tido sebap rendu tahap gyle dah kat b kite . Hmm send text pukul 5pagi kat dea , engatkan tak berbalas , seminit lepas tu awakk reply , hehe thanks sayang teman saia mase saia tak boleh tido . Mate bengkak pagi nehh menanges punye pasal . Baju yang awak bagi to setiap malam saia peluk taw but tak boleh hilang rendu saia kat awak jugax bubu :[ Hmm tunggu saia balek okengg , but hope sangat awak dapat turun TS Sabtu nehh , nak tengok wayang dng awakk . Ramai kutt dax Bentong turun nanti semate-2 sebap nak tengok Ombak Rindu to , hmm dorang semua turun ber'couple' so takkan saia sorang je tengok wayang to . Hmm serius orang cakap , awak takde saia tanak tengok movie to better saia dox lua drpd tengok movie to takde partner :-( 
B , ILOVEYOUSOMUCH :-*

Saturday, 26 November 2011

B , risau tentang awak :'(


OMG , 8.00 p.m td bf mengadu pening kepala so aku bagi lahh dea rest. Sejam kemudian dea text blek , risau sangat aku text dng jantan laen , sanggup nak teman aku dalam keadaan sakit tu , text dea send kat aku pon dah merapu . , bile suruh rest tanak , adoyy start to aku risau dah . So aku call dea , dengar suare dah sengau . Pujuk punye pujuk , aku suruh dea makan ubat then take a rest . Haihh , aku sensitif betol kalau dapat tahu dea sakit , sebab dea maseh dalam minggu exam , risau menggangu dea . Hmm seriusly , tak dpt tido pikir pasal kesihatan dea , nak je aku text dea sekarang tanye same ade dea oke or tak . Hmm kite worry wak , kite tak suke awak sakit sebab bile awak sakit , awak tanak makan ubat , degil gyle ., Kite nak dengar awak ketawa bile saia call awak . Tapi tadi saia call suare awak tak bermaya je :[ Tolong awak , saia jaoh ni , kalau dekat dah datang jenguk awak . Please jng buat saia risau b :-3 jage kesihatan awak ye . Esok kalau larat , text saia tao , tell me yang awak just fine . Buat saia senyum semula ye b :')
Sayang awak sangat Zafrul Hisham  

I-City ♥



Me with my cousin 

25/11/11 - Yeahh , tak pernah aku jejak kaki ke I-City so semalam first tyme lahh aku pergi sane . Mule-2 to excited gyle lahh pergi sane kan , tapi bile dah sampai kat sane like 'WhatTheHell' hee sebab sumpah bosan gyle . Tak macam yang aku imagine , tapi kalau pergi dng couple masing-2 maybe sweet gayenye . Hee , semalam pergi sane tu abang aku yang bawakkan berserta awek tercinte dea dan due orang cousin kesayangan aku . Niat mule-2 nak berkumpul kat kereta around pukul 12 tapi belom sempat pukul 11 dah ajak abang aku balik . Hee , sempat jugak lahh aku membodek abang aku , suruh dea belikan McD and around pukul 12 sampay rumah  huhh suck ! Ap-2 pon , malam tadi memang malam yang membosankan :-3 Peace .

Thursday, 24 November 2011

BITCH , READ THIS !


 Jap-2 , kau cakap kau suke dekat ex aku ?? 
Eyhh ye ke , bukan SEBELOM AKU BREAK dng dea lagi ke kaw dah tergile-2 nak mati dekat ex aku to ??
Haha , sebelom cakap to , cerr fikir pkai otak yang Allah dah kurniakan kat kaw to ??
Mase aku cple dng dea , aku banyak bersabar tao . Bayangkan lahh , kalau bf kaw text dng prempuan laen , bf kaw tak beriye tp ppuan yang text dea to beriye panggel 'sayang-2'
Ap perasaan kaw ?? Kaw suke ke ?? Kaw tahu tak yang kaw dah buat hubungan orang laenHA RETAK + HANCOR + PUNAH ??? Kaw fikir takk ??? ! 
Waktu aku keluar dng dea , boleh lagi kaw text n call dea bagai kan ? Yepp memang dea tengok aku senyum like nothing happen but kaw tahu tak hati aku sakit sangat , aku senyap sebab aku tanak gadoh dengan dea gara-2 BETINE MURAH mcm kaw ! Aku tahu dea sayang aku thats why aku bea je dea nak text dng sp pon . Honestly aku ckp , hati dea tak mudah berubah , bile dea dah sayang kat someone to susah tok dea lupekan . Bea pon kaw buat macam-2 tok tarik perhatian dea but I KNOW SIKET PON DEA TAK HERAN bitch ! Aku kenal ex aku lahh . Kaw setakat kenal dalam FB dan taktahu ap dea buat kat luar just shut up ! Kaw tak kenal dea sangat-2 mcm aku kenal dea sangat-2 weyh perempuan . 
JANGAN NAK SAYANG ORANG OR SUKA KAT SESEORANG KERANA RUPA DEA SEBAB RUPA TAK BOLEH BAWAK KAW MASOK KUBUR PON .  

Hang out ♥


Me with my cousin :)
23/11/11 semalam hang out kat Times Square a.k.a TS lahh kan . Hee jujur lahh , seumur edop aku tak pernah jejak kaki dalam pawagam pon . *kesian kan :[
Muahaha , first tyme pergi sumpah excited gyle , shopping pon takde limit sebab pergi dng due orang cousin aku . Kalau pergi dng parent confirm-2 ad jea yang tak boleh beli kan , haha . Aku beli something tok bf kesayangan aku . Suke o tak suke , dea kena jugak pakai . Hikhik . . Semalam pergi tengok wayang movie Aku Bukan Tomboy , best , lawak siot xD Minggu depan engat nak tengok wayang lagi *addict plop dahh ~
Movie Ombak Rindu , hmm sepatotnye movie jiwang-2 ni kena tengok dng couple masing-2 baru feeling kan , tapi aku pergi single jea lahh . Cousin aku jea pergi dengan couple dea , serius jealous gyle babengg . Maybe nak pergi tengok tu hari Jumaat minggu depan , hmm bf aku habes paper hari Khamis , hohoho boleh ajak dea turun KL , ajak tengok movie tu , muahhah . *berangan lebihh :P 


Ap-2 pon memang enjoy keluar semalam , esok nak ajak abang aku pergi I-City plop . HeeHuu . Peace , have a nice day to korang semua :-)

Monday, 21 November 2011

Experience :)


Wow sudah tamat sesi persekolahan untuk tahun 2011 ni . Macam tak percaye jea tahun depan aku dah form5 and paling penting AKU DAH SENIOR broo ! Wakaka *suke ngat dea:D
Alhamdulillah , tahun ni takde gaduh berlaku antara aku dan kawan-2 yang sememangnye tak sebulu *dah pndai brfikir sekarang xD SEbab tahun-2 sebelum ni , ad jea yang tak kena dng budak-2 to and mule lahh perang dunie berlaku sampai membabitkan boiprengg maseng-2 . Grr ! Adatlahh , setiap hari , kite akan melakar sesuatu peristiwa yang baru dalam edop masing-2 , sama ada bahagia or derita :') But tahun ni adalah tahun yang membawa kebahagiaan dalam edop aku . Thank God ~ Hmm this week aku stay kat rumah cousin kat Cheras , saje nak tukar angen lagipon bf aku exam so malas lahh ganggu dea . Let him study for his future*aku menumpang jea ^ ^ Hmm aku nak berjalan puas-2 this year sebab next year aku dah kena 'kurung' kat asrama (candidate SPM) lahh kate kan tahun depan . Heheh ~ Next, I want to write about someone yang memang sangap tahap gile lahh kat ex-bf aku , huhh FUCK gyle kutt kat dea . Menggeletat nak kat ex aku tapi tanye etu ini kat aku , ahh tanye arh sendiri kat dea , semak nak penohkan inbox aku pehal . Ohh nak cakap kaw ni 'bakal' gf yang bagus lahh sebab tahu macam-2 psl dea ?? Huhh Shitt lahh perempuan , kalau kaw mintak kat aku , memang samapi mati aku tak bagi sebab aku takkan izinkan kaw couple dengan dea ,muahah ! Kejamkan aku ? Grr ! Aku jealous lahh , aku tak kesah ex aku to nak couple dng sape but please lahh jng nak couple dng someone yang aku kenal :| Hmm kalau etu terjadi kat kaw , sumpah aku cakap , sampai bile-2 aku benci ex aku to , maaf lahh tapi memang aku tak boleh terime . Oke mmg mcm tak sedar diri kan aku sebab 'aku ad couple takpe tapi dea tak boleh' err not like that lahh , bende ni terjadi atas sikap Syahir jugak , I hope u know your fault Syahir :| Thanks for being my honest , kind and faithful couple but harap awak tahu kenapa saia pergi dari edop awak . Saia boleh terime semua to but how about my family ?? Dorang tahu pasal ni and dorang sangat-2 dissapointed with you .Sumpah bukan saia cerita kat dorang , saia simpan bende ni sorang-2 jea , tak cerite kat sesape pn but 'teknologi dah canggih sekarang ni'  Pandai fikir lahh ye ;) saia bukan buat keputusan ni tanpa ad 'penasehat' hmm ramai kutt penasehat saia dan dorang minta saia buad keputusan yang saia ambik sekarang . 

# Hmm at last terluah jugak bende yang saia pendam selama ni sebab saia tak sanggup dah dengar suare-2 sumbang kutuk etu ini tentang saia gara-2 tinggalkn awak . So sekarang , saia dah luahkan semua yang terpendam , hope korang tak salah faham dah but if still takfaham , pandai fikirlahh malas nak bgthu nty cakp bukak pekung ex pulak . Kbaii :)



Friday, 18 November 2011

Im gonna miss you :')

Z H <3 F A
B , malam tadi saia nanges sebab rendu sangat kat awakk :[ hari ni saia tak datang sekolah dah , its mean pertemuan kite semalam adalah yang terakher tok bulan ni . InsyaAllah habes SPM awak datang rumah saia kan sayangg . Thanks bagi baju awak to , teap malam saia pelok baju to taw ! ^ ^ hilang lahh jugak rndu ni ble dpt plok baju awk to :) Hmm mgken lepas ni kite payah nak jumpe dah sebab awak bawak haluan awak and saia busy prepare SPM but enad promise awak kat saia 'bawak makanan klau nak melawat saia kat asrma taw' ! hehe , susah kutt nak trme yang awakk dah habes sekolah , OMG macam tak prcye jea . Im scare b , try tok kuat demi awakk sebab awakk tanak saia menanges tapi saia tak bolehh lahh b , everynyte menanges jea bile enad kat awakk . Saia sayang awakk tahu , tanak orang ambik awakk lagi ! I promise you , I will do my best to be a nice gf for you :-* Ad lagi 2minggu exam paper awakk , buat yang trbaek taw sayang , I will always by your side ! And Honestly , I will miss the moment with you at SEMEKAR :') 

Tuesday, 15 November 2011

Have fun !

Assalamualaikum semua :-) alhamdulillah ap yang dirancang semua berjalan lancar harini . Bahagia , sedih semua seiring . Oke mula dng bahagia dulu ya ? Ewmm kite bahagia sebab kite dpt meet bf kite lme cked cuz dea habes paper awal , pukul 12.30 tghhri td bf kite dah tron dan ambek aku kat kelas then lepak kat busstop ^ ^ Dea tunaikan jnji dng bwk bju yang kite nak to . Hee sumpah happy , *blik td tros plokk bju dea . Muahaha ,gatayy !
Hmm mood sedih dtg plop :'[ sedih sebab ni minggu last sekolah , aku menghitung hari jea . OMG cepat mase brlalu tak lme lg genap sebulan cple dng Sham *aku rse mcm bru semalam cple dng dea :) Habes tahun 2011 ni awak takde dah kat sekolah repas , takkde dah org perhatikan saia , takde dah orang yang saia nak pndg bile kat perhimpunan *enad aku tak pndg kaw ke ?? hee ~ takkde dah orang nak panggel saia gyle kat sekolah ! B, rndu awakk :[ takkde dah alasan saia nak lalu kat kelas awakk *usha anak pacekk azmi . Huhu you know what mama ckp ' tu lahh adek , brcnte dng dea lmbat sgt , klau cepat bolehh lahh rjen cked kaw nak g sekolah , ni brcnte dah ujung-2 thn , pg sekolah pn tadew gune' puiii ~ sedap ngat mak koy perli koy ==' haha tapi betol ckp mama , awal tahun kerap ngat ta dtg nye , ad awak ny bru lahh rjen , atoyy ~ Oke according to the title 'have fun ' hee actually tadi mse d'habeskn kat surau sekolah jea , lpak cto tgx movie kat Lappy membe bwk :-D seronok sgt rse mcm ad kat rumah , baring bagay ... Haha lepas to aku dan AsmidaAyunieAziz buat otak gyle , tengok jea muke dea lmbut mcm to tp dea spoting abeh , syok kalau kenal dea betol-2 . Aku nak show something kat korang , bawahh ciked yekk :-

|

|

V

Wink-2 ni lahh salah satu otakk gyle yang kami buat *tukar pakwe !
tapi bukan betol-2 okengg , bf dea macho(dlm nset koy to) , bf koy biase jea(dlm nset Mida) ^ ^
Mida soh letak kat FB , gyle kaw , ngamuk plop due-2 mnsie ni kunx . HAHA !
# If salah seorang dr owner gambar ni trbukak blog aku , maaf kami hanya brgurau semate-2 !
Dah delete pn gmbar nye . *takutt trmimpi plop .
Wakaka , Janga Tiru Aksi Ini Dirumah !
Thanks for reading , tata :-)
 



Monday, 14 November 2011

Melepak ~

Hye guys , salam tak lupe . Assalamualaikum semua :) Oke harini nak tules entry tentang gosip-2 yang aku dan kawan-2 aku discuss kan mase kat sekolah tadi . *bp kerat jea yg dtgnye td , muahaha xD Its about our COUPLE or 'pasangan' . Conversation start drpd Enot a.k.a Damia , dea tanye aku tentg relation aku dng Cad a.k.a Syahir ;) Aku pn cerite lahh dr A until Z and kebanyakan kawan-2 aku tak stju dng desicion aku tinggalkn Syahir sebabnye 'Tia , dea hensengg , rugi kaw clash dng dea. Bukan sng dpt bf ad rupe cm dea' Herr sumpah , aku hate gyle klau ad yang ckp kat aku gini ! Aku hanya balas dlm nada yang agak bengang ' hensengg dea bukan boleh bawak msok kubur pn '!Korang taktahu cerite tntg dea to , bolehh lahh korang ckp tp ble korang tahu prkre sbna , korang trme tak ??! Aku tanak bukak pekung ex aku , dea pn ad mruah , bea lahh yg thu to thu lahh yg taktahu ap-2 ny diam ckup .Hmm , lepas abeh topik aku to , Enot ny tny plop kat slh sorang mbew kiteorg (Ayda Asyraf) *search kat fb ya ;) 
Conversation : Enot - Ayda , bayangkan klau kaw dng hamchey ptos , ap feel kaw?
Ayda - Hmm redha dah kutt , sedangkan orang yang kawen brpuluh tahun pn boleh cerai , ni plop takat cple 2thun mcm aku ni 
Enot - Knp plop gtu . Mksod kaw ?
Ayda - Kadang-2 kan tkut gx cple lme-2 ny sebab tkut ap yg d'rncg tak ke mne , lps SPM nty aku ke mne hamchey ntahh ke mne.
Aku - Hmm ye arh , org cple kjap ny psto ptos tak trse sgt sdey nye nak bnding dng org yg brthun-2 cple , shre mcm-2 last-2 ptos , OMG sdey kutt 
Ayda - Hahh to arh mksod aku , hmm ...

# Conclusion nye , a'a ekh , mmg trse sgt , aku fikir jea ap yang Ayda ckp td smpai lahh aku jpe bf aku td . Kite tkut awkk . Awak marah klau kite pk bukan-2 psl awk lepas SPM nty , awakk ckp ,' if ad jodoh tak ke mne , duduk kat atas langit sekali pn klau dah Allah tntukan awk tok saia , saia tak dpt lari dahh syg' :) mmg lega ble awk ckp mcm to tp tetap tak dpt hilang rse tkutt to coz saia tak pena cple dng bdak yang akn tggl kn sekolah . Mean , sebelom ny saia dpt yang betol-2 abeh sklah , bukan yang 'dah nak' abeh sekolah :3 Herr awak , nak dengar awak maen gitar lgu 'Ya Sudahlah'*even suare awakk tak sedap tapi awakk petik gitar best ! Hee ~ mgu ni klau jd , saia lepak KL , rumah cousin 2weeks insyaAllah , so esok jng lpe bawak baju awak tahuu nty kite rndu kite nak plok bju awakk to :D Sayang awakk ketat-2 b 

Sunday, 13 November 2011

SPM ~

Sayang saia akan selalu menyinari edop awak *jiwang ^^
Hye assalamualaikum semua. Oke alhamdulillah buat mse ni life aku dipenuhi dng kebahagiaan bersame orang yang aku syg :) Oke tajuk pon dah tahu aku nak crte psl ap kan , dan kebanyakan entry aku tgx smue crte psl SPM *mmg brpuake exam ni :D hehe , tapi aku bukan nak crte psl SPM aku sebab aku baru form 4 , tahun dpn bru amek exam 'puake' to . hee ~ Aku nak crte psl boiprengg aku sebab dea yang amek SPM this year .
OMG sumpah , aku yang nervous lebih , semalam aku demam sebab fikir pasal dea .
Pagi tadi time dtg sklah , tangan aku yang trlebih sejuk :D
Sape tak risau kan , tapi aku tahu dea bolah buat yang trbaek sbb dea tak pena miss study .
Malam tadi text tak smpay setengah jam pn sbb aku bagi dea chance tok study , dea rsau sgt tak text aku sebab rsau aku marah . Adoyy awek mne lahh bengap sangat nak marah bf dea study . Cer citer cket , ad gf mcm to? Kalau aku , lagi ske tgx dea stdy sbb aku fikir future dea ., dea plop yang bolehh ckp 'relex lahh syg , org oke jea ' ==" Aneh-2 aok ny b . Ewm niat hati pagi tadi nak jpe dea kat pagar sblm aku msuk kelas dan dea msuk dewan tapi dea lmbat sgt , 5minit lps aku blahh bru dea dtg , mmg tak lahh aku nak cegat sorg-2 kat pagar to :[ Ad lahh cked  rse sedih sbb semangat aku dtg sklah awal-2 tapi dea takde .
Hmm takpe lahh kite tanak kusut kan kple awk , kite tak kesah pn , tadi kite npak awk naek tangga dewan .
Awak pndg kite smbil senyum and lambai kat kite,. Sumpah kite happy sgt sbb awk tak pena buad mcm to kat kite ^^ Hee , balik tadi kite tengok kat phone ad 67misscall dan 14text dari awak .
Orang tak bawak phone tadi , maaf if saia buad awk rsau tao syg :)
Ewm orang tahu awak tak stju dng cadangan saia .
Saia bukan saja-2 tak bagi awak text saia hari exam , saia nak bg chance kat awak soh study jea .
Ini penentu future awak babe , bukan sbb saia bosan text dng awak .
Sebab saia sayang lahh saia nak awak berjaya . Jangan fikir bukan-2 okengg .
Setiap pagi sebelom pegi sekolah , orang janji yang org akan anta text as pembakar semangat 
tok awak okengg :) Engat ni , I know you can do your best . Confident dng jawapan awak nty ..
Make your family, friends and I proud with you . ILoveYou b ♥ 
Muahh kat dahi awak :)

Wednesday, 9 November 2011

Finish Exam

Zafrul Hisham <3
Assalamualaikum semua :) Alhamdulillah 3weeks berperang dengan paper exam akhernye merdeka sudah *buad sementare waktu ^^ Tahun depan berperang semula dengan paper SPM . OMG seram nehh ~ 
Result paper Science jea dah dapat . Bangga ny nak cakap : I got 72% -B in subject Science , wohohoo ~
Selalu dapat C jea tetibe last year ny dapat B , alhamdulillah (: This year bf aku menjadi victim SPM , start 14/11/2011 (minggu depan) habisnye 1/12/2011 . Aku plop yang seram sejukk , haha . Bie , kite tahu awak boleh buat yang terbaek , sie-2 lahh kalau belajar 2years but tadew ap yang dapat kann , saia tanak berleter kat awak sebab nanti awak cakap 'sayang ,awak dengan mak saia sme jea , ske berleter pokpekpokpek' siot punye laki , aku nak soh kaw jadi manusie lahh ==' , tapi takpe tahun dpn awk plop berleter kat saia kan-2 ? Grr ! Oke semalam bagi calculator kat dea sebab dea nak pinjam , kite ad selit something kat celah calculate to *macam kate-2 semangat tok SPM dea lahh ~ dan-2 lepas bagi calculate to dea pegi masuk pejabat sekolah , jumpe dengan guru penolong kanan (Cikgu Faridah a.k.a cikgu Addmath aku) nak minta maaf bagai lahh kan ~ cikgu to pinjam lahh calculate y aku bg kat dea , trjatoh plop kertas yang aku selit to ! Bertuahh cikgu to pegi bace kuat-2 ap yang aku tules , abeh satu bilik to tahu *naseb ad mmbe-2 bf aku jea tyme to . Cikgu to tnye 'couple dng sp plak ny sham ?' Sham backup lerr kan ,' mne ad ckgu ntahh org gyle mne selit ' # babengg betol , nseb aku takde tyme to klau aku ad mmg aku bls blek ' ntahh sakai mne pnjam clculate saia ckgu' ! -..-  Cikgu to mmg baek dng bf aku , spotingg lahh so lantak lahh kan , tapi mmg klau selisih dng ckgu to , abeh-2 lahh kne perli ==' . Dulu cple dng sham pn kantoi dng ckgu ny jugak , atotoii ! Dah lahh kaw cte kat aku dng perasaan tak bersalahh , seap pgel aku gyle dpn ckgu to , haihh kaw memang nak kena kan sham , tunggu esok (jumaat) arini saia tak datang , tdew transpot :[ muahaha . 
rendu kat awak bieeeee !!! :'[ Isnin minggu dpn tak jpe dah sebab awak exam , I pray for you , 
study jng lpe and enad perjanjian , HANYA CONTACT SAIA PADA HUJUNG MINGGU JEA !
Ari exam tak pyh contact , awak kena study , taw-2 :)
Engat ni : ILOVEYOUSOFUCKINGDAMNMUCH muchukk ! ^^

Tuesday, 8 November 2011

Sakai vs Gila



Assalamualaikum semua . Hee arini kyte maluu sangat awak-2 , kite kena sound dng boiprengg kyte ! 
Muahaha , ap perasaan korang bile kena sound dng boiprengg sndri ? Malu dok ?? :D Kite malu wakk . Hee tadew lahh sound terok sangat kan . Kyte penah ilang dea dulu wow , sumpah perit sangat tyme to . Sekarang kyte dapat dea smle kyte nak jage dea . But bnyk lahh suare-2 sumbang bertanyekan kat kyte , salah satu nye :- ' Tieyya , dea da pna buad 'taek' dng kaw 2kli tp mcm mne kaw bole trme dea smle ?' hehe aku ske soalan kaw to weyh dan jawapannye simple , ' aku sayang dea sebab diri dea , aku tahu dea bkn mcm to cme dea trgode jea ' Yee memang backup dea pongg sebab aku sayang dea , fahamm ???! Dah jng tnye aku lagi , sumpah aku tdew niat nak game dea *tak sampai haty lahh sebab nty aku kena blek ==" Hee back to the topic ' kena sound ' tadi kne sound dng boiprengg kyte , dea ckp kyte bangang sebab kite cakap kat dea yang kite kate tanak pegi sekolah arini , tuptup nmpak aku dtg kelas dea bagi clculate . Conversation

 Him :- 'Apa ke bangang cakap macam keling awak ni , kate tanak datang sekolah arini '
Aku :-  ' Suke hati kite lahh yang kaw sebok aphal ?'*smbil menjelirkan lidah , hee 
Him :- 'melawan ekh , derhake kat hubby ' *muke bengang -..-
Aku :- 'Hubby tak hubby lahh , kesah plop aku ' # Ececeyh konon brni sgt lahh melawan . Dpn mbew bole lahh , cerr kne mrah one by one (tadew mbew) nanges dah aku . HAHA !

# Kasarkan aku dng dea ?? Hehe standard lahh , takpyh nak formal and cover cungg sangat , 
dea cakap 'tia , awak tak sesuai jadi perempuan melayu terakher , saia suke care awak, kalau awak cover 
nampak gedik' *muke tak bersalah ~

# Sakai suke cakap aku gedik , awek kaw jugak . Muahaha ! Bie , sayang awak sumpah tadew niat balas dendam kat awak . Awak always say yang awak takut saia balas dendam kat awak. Weyh sumpah , aku sayang kaw , tak dendam dng kaw bie :) 

Monday, 7 November 2011

How can I Love him ^^

Woot-2 , assalamualaikum semua :) aku ad request cked dari korang . please dont make any conclusion from
my past relationship . This new boyfriend takde kena mengena dalam probs aku dng ex aku (Syahir) . Oke let me story how can I Love my new boiprengg ny ^_* actually kiteroang dah lame kenal , since aku form 2 tahun 2009 lagi manakala dea form 3 waktu to . *wahh mengimbas kenangan lame plop ^^ menjalinkan hubungan dng dea pon waktu aku form2 , relation bertahan selama 4bulan lebih dan terputus atas sebab-2 tertentu dan since that day aku tak brhubung dah dng dea but hujung tahun lepas kami berbaek semula as a friend . Tapi sekejap jea contact nye , kami lost contact bile aku d'terima masuk asrama , aku pn tak bawak fon lagi waktu to *awal tahun , tanak buad pangay lagi haha ;) awal bulan 10 arito ad jamuan raye kat sekolah . Semuanya bermula dari situ . Aku nampak dea lepak kat tangga surau tyme to , pasto Mima tegur aku : ' Tia , kaw tanak snap pitcha dng sham pulak ke ?' aku : ' hotak kaw ,malu arhh '
Mima : 'Alahh kenangan , tahun depan tak merase dah ' *setan hasut dahh -.-' aku masih lagi kebal , tak trgode ! :D tapi aku bantai pegi cabar bebudak ny : ' weyh , oke klau korang berani , pegi arh ckp yg aku nak snap gmba dea , buad kenangan' Mima and Aini : ' Serius , kiteorang on jea , kejap ye ' Aku dah dupdapdupdap ny , sumpah malu kutt ! Dalam haty *menyesal cabar deaorg , dea org bukan tahu malu :D Beberapa minit kemudian .... Mima : 'tia , dea ckp segan arh rmay orang'
aku : ' huhh lega ' tapi sejak kejadian *wahh cerpen plop kua ==" dea rjen usha aku , adoyy aku serba salah dah ny and one day , balik aku dr sekolah , aku check fb tengok dkt inbox from ICHAM MENGONG : ' awak , soryy arh xnak brgmba td,segan larh' aku sumpah trkejud balas lahh jugak : ' err takpe lahh sj jea bbdak ny , hee' sham : ' hmm mawah ke ? soryy arh lgpon nx buat ap gmba owg ' and bla bla blahh ~ hah sejak tu selalu lahh kiteorg chat kat fb then senyum-2 plop kat sekolah but sumpahh takde perasaan ap-2 pn kat dea tyme to cuz aku milik org lagi so aku anggp mbew jea . Tapi sejak aku ad probs dng Syahir ny , aku rapat dng dea . Dea tahu yang aku sdg krisis , dea bnyk support aku dan aku berterimakasih sangat . Selain dr dea , aku brterimakasih jugak lahh pd satu-2 nye cousin plg rapat dng aku , Deanna , adek ankat plg spoting , Rina , abg ankat plg gempak , Arep dan bff aku Mima n Aini . Thanks korang always ad mse tok dengar rintihan hati aku ni . *wahh jiwangg , haha ! Hmm balek semula pade sham tadi to ~ awak , awak pernah tanye saia kan , saia suke sham yang dulu or sekarang ? Jujur nye saia suke sham yang sekarang sebab dulu awak pemalas , soh study degil tak sedar diri nak PMR but this year saia tengok banyak perubahan awak , awak rajen nak belajar and paling penting kaw romantik bila malam menjelma ^^ OMG ntahh sape ajar kaw , bile aku cakap mcm to kaw gelak dan jawapan kaw ' dah matang lahh sayang , sye nak hargai org yg prnah sye sie-2 kan dlu ' Hee thanks dude ,  aku tanak kaw fikir bukan-2 dah , we trust each other okengg muchukk ! :) BUT bile aku dah trust kaw ni jng nak maen-2 dng kepercayaan yang kali kedue aku bg ni . Tolong lahh , aku trme kaw balik sebab ikhlas, aku tak kesah orang laen nak fikir aku ap sebab aku syg kaw . so jng nak sie-2 kan okengg . sayang kaw muchukk ! Muahxx kat dahi to ^^ Kbaii .

Sunday, 6 November 2011

Sorry for my mistake ~

Im sorry :|
Hye , assalamualaikum semua ! Oke stop ! Jangan nak buad muke cuak , pane or bodoh-2 gitu , hee 
'Sugarlove' change ?? OhhMaiGucchie ! Maaf , tak bermaksud tok lukekan hati sesiape , sumpahh terutame syahir . Weyh hati aku makin tawar dengan perangai kaw weyh . Kaw lebih pentingkan 'dea' berbanding dng aku gf kaw , knp ???? Nampak sangat aku tak pentingkann , jangan nak buat entry sedih lahh kena tinggal dng aku ni and tak prlu jugak lahh nak salah kan aku TOTALLY sebab kaw pun boleh nampak perubahan dari diri kaw sendiri . Aku bersabar weyh , sejak duluuuu lagi but sekrang limit sabar aku dah habes , aku mintakk maaf sangat . Ewm memang ramai cakpa kyte 'sweet together' but dari luaran bolehh lahh orang cakp tapi bagi aku yang lalui nye dng kaw , sumpah sakit weyhh :[ memang macam-2 dah aku fikir sebelum buat desicion tok break dng kaw , dari segi membe-2 kaw , aku takutt dorang salah kan aku but aku yakin dengan keputusan aku . If diorang nak kawan lagi dng kau tnpa ungkit pasal relation kyte , aku oke jea tok berkawan :) About family kaw pulak , aku mintak maaf jugak kat mak kaw , aku kena fikir perasaan aku jugak , kalau asek fikir psl perasaan orang laen memang smpai bile-2 lahh aku 'makan hati' dengan kaw . :[
Jujur , aku cuba tok pertahankakn hubungan kite ny dengan bersabar dng kaw tapi hati aku makin tawar weyh , MAKIN TAWAR ! Lagipun macam aku sorang jea yang nak kekal kan hubungan ny , tapi kaw ? Ad kesah kat aku ?? Ad text tny kabar tntg aku ?? Ad ke syahir ?? Ad takkk ??? :'[ Hmm 'DEA'- - > yang dalam gambar to ex aku mase form2 dulu and tahun ny dea datang balik tyme aku need somebody tok bercerite tntg mslah aku . Dea always ad untuk aku even dea nak SPM this year . Dea curi haty aku weyh , aku tak boleh halang perasaan ni sebab perangai kaw yang buat aku tawar hatii . Sumpah tadew kene mengena dng dea sebab dea tak pakse aku pn , dea just bagi aku mase tok buad keputusan . cousin aku , nana , dea pun suruh aku choice yang trbaek tok aku dan aku dah fikir abes-2 yang aku akan tinggal kan kaw . Aku pun rase to pilihan trbaek tok kite berdue dari teros menyakiti hati masing-2 . Again , I appologise :[ even kite takde ap-2 hubungan dah aku harap kite boleh jadi kawan like before :') assalamualaikum  ~

Saturday, 5 November 2011

WHERE IS MY PRINCE . DAH LAME KAW HILANG WEYH . KAW TAK RENDU AKU YE ? KAW TAK SAYANG AKU DAH YE ? TAKPE , KESABARAN AKU BETOL-2 DAH HABES , AKU NAK SETTLE KAN SEGALA NYA DENGAN KAW TAPI KALAU KAW MAEN ILANG-2 MCM NY AND OF PHONE SESUKE ATY TENUK KAW JEA MASE BILE NAK DISCUSS . OKE KALAU KAW CAKAP AKU TAKFAHAM KAW GIVE ME THE REASON WHY KAW OF PHONE . OKE THANKYOU , MAAF KALAU TERASE DENGAN ENTRY AKU NY TAPI MEMANG AKU TUJU SEGALA NYA KAT KAW DAN UNTUK PENGETAHUAN KAW SELAMA KAW HILANG NY DAH MACAM-2 BRLAKU DLM LYFE AKU ! THANKYOU

Wednesday, 2 November 2011

4.26pagi ~_~

OMG how can aku terjage pukul 1.48pagi until now mate tak pejam dah :D so alang-2 tunggu sampai pukul 5pagi teros lahh . Berseap then 6.45pagi go to school .! Ewm bile dah terjage ny macam-2 aku fikir . Mase sekarang , mase depan aku . Bile aku nak pegi lepas abeh sekolah next year ?? Rase mcm bru semalam aku abeh PMR dan meraikan 'peperangan' yang dah tamat to . Seronok kutt bile teringat kenangan lame , mmg enjoy abeh arh , asrama buat mcm rumah sndry . Kejap balik kejap datang semula. Bila warden tanye mane pegi ? jawapan : 'keluar kejap , ambek angen kat luar oztel cikgu' wakaka , mane tak warden aku ngamok nye but kesah ap kann . haha ! Semua to kenangan tahun 2010 , syok abeh lahh ! Tapi tahun ny aku tengok budak-2 form3 tahun lepas memang semangat nak belajar (subjek baru lahh katekan) kurang dah maen-2 mcm dlu ny , dah rety fikir mne baek mane buruk :) So for my future , aku decide tok masuk asrama semula tahun depan . Borang dah isi dah *semangat beb ^^ Alahh one year jea lagi nak lahh jugak cipta kenangan terakher kat Repas to ~ Aku dah pon berazam pade diri aku yang aku takan ulangi kesilapan lalu dan mulakan kehidupan baru kat asrama as a GOOD STUDENT *hoho :D To bebudak 'bawah' , bile dah tao aku masuk oztel semula ny , please jng nakk buat pangay dng aku keyh ? Aku be nice kat korang so korang pn kne lahh be nice kat aku . If aku be annoying kat korang so tak salah klau korang pn ber'annoying' kat aku ! To perjanjian oke ? Sebab aku tanak buad pangay lame dah. Tapi kalau dan baran aku datang , seress aku cakap , aku tak hadap dah pasal kertas hijau yang aku sign to (AKU JANJI TEDAK MEREGING PELAJAR BAWAH) mmg aku tak reging korang tapi faham-2 lahh *lagi terok korang kena , so beware ;) Korang sayang aku , aku sayang korang ye ? Wakaka xD Owhh last sekali to sham(mamat yang suke nganjeng aku) Err kaw cakap nak melawat aku kat asrama kan ? hah bolehh sangat , tapi bawak makanan sekali . Oldtown or secret recipe sahaja d'izinkan utk d'bawa kepada aku ! Haha , gurau jea . Tak kesah lahh ap-2 asalkan aku boleh makan . Hee ~ Thats all , kbaii . Iloveyou pade yang membace ny :*

Tuesday, 1 November 2011

Abam angkat ~

memang dea tak semard macam orang laen but haty dea baek ! :)
Assalamualaikum semua ;) Oke bace dah title entry ni ? Hee , ofcourse nak stry tntg abam ankat saia .
Tak pernah orang buad entry pasal awak kan , but now rase nak perkenalkan awak kepada stalker-2 saia . 
*macam artis plop ^^' . This entry dedicate to MUHAMMAD ARIF AIZUDIN B. WAHID a.k.a arep:)  
Abang , kite dah ber'angkat sejak tahun lepas(2010) lagi , bulan 6 but hari lupe ==" until now ! Alhamdulillah 
 kami berankat sebenarnye tak rancang pon n mule-2 tak kenal pon sebab arep ny form4 dan aku form3 (blok kelas laen-2) , asrama jea same . Tapi aku rapat dng sorg akak dorm asrama (ex awek arep) hahh dari akak tu lahh aku kenal arep ny and decide tox jadi abang n adek ankat dng izin ex dea to . Since that day , kyteorg sllu cntct dan kenal lebih rapat . Hubungan kiteorg ny banyak halangan wow , brmula dng prselisihan faham dng ex dea smpai kpd ex - bf aku ! Sedihh :[ Ermm hampir jugak lahh nak putus ber'angkat' sebab masalah yg datang but dea always bagi aku nasihat yang membuatkn aku boleh fikir dng segala keputusan yang aku nak buat . Thanks god , abg aku ni penyabar , sumpah dea baek sangat ! *macam couple plop :D hee , kebanyakan boiprengg aku tak suke aku ade abg ankat ny sebab dorg ckp 'silap ary , sekali dng awk dea ankat nye' *sakai lahh ==' mule-2 to ekut lahh gak cakap dorg kn , punye sayang bf sampai arep text aku tak reply , call tak ankat . Bile fikir balik rse bodoh buad mcm to ! but lame-2 , dpt thu ex kite ny ad berankat jugak! tak fair lahh sebab dorang boleh plop ad adex ankat perempuan . Hahh juborr kaw ! Tak adil sangat lahh to , kaw boleh berangkat , aku tak boleh , so na bagi adil , meyhh same-2 kite berankat . Ye dok ? Ahaks ! Hmm kadang if aku ad problems , aku akan story samade kat arep or reyna(adek ankat) diaorang berdua sangat lahh penting tok aku , taktahu lahh macam mane nty bile arep dah abeh sekolah . Sunyi kutt kat sekolah :[ Ewmm ap-2 pon , adek sentiase support apa yang abg impikan . Goodluck in SPM this year yaww  . Abaikan Sham to , dea jealous sebenar nye ;) . Oke tu jea , kbaii ~ thanks for reading .